Eurofighter vrea să se mențină în top. 300 milioane de euro pentru modernizarea a avioanelor de luptă Eurofighter Typhoon

Cătălin Costea |
Data publicării:

Eurofighter Jagdflugzeug și NETMA (Agenția NATO Eurofighter & Tornado Management) au semnat un contract în valoare de aproximativ 300 milioane de euro pentru o primă fază de modernizare a avioanelor de luptă Eurofighter Typhoon, după cum a informat recent Eurofighter World Magazine.

Prima fază a proiectului, în valoare de puțin sub 300 de milioane de euro, prevede adăugarea de capacități suplimentare aeronavei, în timp ce o a doua fază, care urmează să fie atribuită la mijlocul anului 2022, va acoperi modernizarea finală a acesteia.

Pachetul de consolidare, cum este denumit programul general de modernizare, reprezintă o suită de contracte menite să crească semnificativ capacitatea de luptă a Eurofighter Typhoon.

Un element important al contractului se referă la îmbunătățirea capacității de operare a rachetelor aer-aer Typhoon și Meteor dincolo de limita vizibilității directe, ceea ce implică trecerea de la radarul M-Scan la versiunea E-Scan.

De asemenea, programul include îmbunătățiri ale modului în care Typhoon va putea utiliza cu mare precizie rachetele aer-sol Brimstone, adaptări ale afișajului din cabina de pilotaj, creșterea interoperabilității prin Sistemul multifuncțional de distribuire a informației (MIDS Link 16) și modernizarea subsistemului de sprijin defensiv (DASS) prin monitorizarea și răspunsul proactiv la mediul operațional (conține măsuri electronice de sprijin, avertizare antirachetă și contramăsuri electronice).

Modernizarea va fi asigurată în principal de cei patru parteneri ai industriei Eurofighter -  BAE Systems, Airbus Germania, Airbus Spania și Leonardo - dar și cu sprijinul specializat al companiilor (consorțiilor) EuroRadar și EuroDASS.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel