Estonia s-a alăturat Letoniei și Finlandei pentru construirea unei platforme blindate pe roți

Eduard Pascu / 08 apr 2020 / 13:44

Estonia a semnat un acord tehnic cu Finlanda și Letonia care îi permite să participe la programul de dezvoltare a unei platforme comune pentru un vehicul blindat cu roți, a anunțat Ministerul Apărării din Estonia, transmite Janes.

Acordul a fost semnat de Kristjan Prikk, secretar în Ministerul Apărării din Estonia. Acesta a declarat: „Scopul nostru principal este să dezvoltăm o platformă care să îndeplinească cerințele Forțelor de Apărare Estoniene la un preț  accesibil". Ministerul Apărării a precizat că platforma ar putea fi o posibilă variantă pentru înlocuirea vehiculelor blindate Pasi.

Prikk a subliniat importanța dimensiunii economice a cooperării internaționale pentru apărare.

"În actuala criză generată de Covid-19, este, de asemenea, crucial să continuăm să ne întărim capacitatea de apărare și, dacă este posibil, să punem bazele creării de noi locuri de muncă sau pentru menținerea celor existente în sectorul industriei din domeniul apărării din Estonia", a spus el.

Jussi Järvinen, președintele Patria, a calificat platforma 6x6 pe care compania o oferă pentru programul comun de dezvoltare a vehiculelor drept una „foarte rentabilă", subliniind că, odată cu criza Covid-19, este important ca acest program să continue planificat". 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy