Estonia a achiziționat peste 500 de rachete antitanc Spike SR

S.I. Catalin |
Data publicării:

Estonia a comandat peste 500 de rachete antitanc de tip Spike SR - care sunt de fabricaţie israeliană, a precizat Centrul estonian pentru Investiții în Apărare (RKK). Primul lot de rachete antitanc va fi livrat Estoniei la sfârșitul acestui an și va include echipamente auxiliare, cum ar fi rachete de antrenament, dedicate utilizării pe parcursul perioadei de instruire. Agenţia de presă ERR precizează că lansatoarele au fost deja livrate Estoniei.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrul estonian pentru Investiții în Apărare (RKK), principalii utilizatori ai rachetelor antitanc Spike SR vor fi membrii Kaitseliit (Liga apărării din Estonia) – grupare paramilitară cu peste 15.000 de voluntari. Kaitseliit are deja în dotare sisteme antitanc de 90 mm, dar acestea vor fi înlocuite cu Spike SR.

Potrivit RKK, sisteme antitanc de tip Spike SR au un recipient de unică folosință, iar raza de acțiune este de până la doi kilometri și este, de asemenea, capabilă să lovească ținte aflate în mișcare. 

Colonelul Eero Rebo, șeful Statului Major General al Ligii Apărării, a declarat că noile arme vor crește semnificativ capacitățile de luptă antitanc ale Estoniei.

Rebo a precizat că „noile sisteme antitanc vor oferi o capacitate de luptă mai bună pentru unitățile Ligii Apărării, ajutându-ne astfel să lovim mai precis un adversar de la o distanţă mult mai mare. Noile arme sunt extrem de importante pentru noi. Pe lângă arme, vom primi și echipamente auxiliare dedicate instruirii care ne ajută să reducem costurile legate de punerea în folosință a noilor sisteme, îmbunătățind în același timp eficiența unităților noastre pe câmpul de luptă.’’

Materialul video de mai jos prezintă sistemul de rachete ghidate antitanc Spike în acțiune

Publicaţia Israel Defense a precizat că EuroSpike, un joint-venture format de companiile germane Diehl Defence și Rheinmetall Electronic în parteneriat cu compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, a primit din partea Estoniei o comandă pentru 500 de rachete antitanc de tip Spike SR.

O testare a Spike SR a fost efectuată în Estonia în septembrie 2020, spune Israel Defence. Alte achiziții recente făcute de Estonia, în materie de tehnica militară, includ lansatoarele de grenade Carl-Gustaf M4.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel