Erdogan: Putin și cu mine am ajuns la un acord privind crearea unui hub de gaze în Turcia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Hubul de gaze din Turcia ar trebui să înlocuiască Nord Stream-urile deteriorate.

Astăzi, președintele Turciei, Recep Erdogan, a anunțat că s-a înțeles cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu privire la crearea unui hub de gaze în Turcia, scrie Reuters.

În timpul unui discurs, Erdogan l-a citat pe Putin, spunând că Europa ar putea primi gaz prin hub-ul din Turcia, deoarece livrările din Rusia au fost întrerupte de sancțiunile legate de Ucraina și de scurgerile cauzate de sabotajul Nord Stream.

”La ultima noastră întâlnire, am convenit cu Putin în această problemă. Vom crea aici un hub cu gaze turcești provenind din Rusia", a spus Erdogan.

În ajunul întâlnirii cu Erdogan, Putin a reiterat ideea că Turcia ar putea fi un centru de vânzare de gaze către Europa și alte țări și o platformă pentru formarea prețului gazului.

Săptămâna trecută, cei doi lideri au discutat despre asta în capitala Kazahstanului.

”S-a dovedit că Turcia este astăzi cea mai fiabilă rută pentru livrări, chiar și către Europa, a spus Putin săptămâna trecută”.

La forumul energetic de la Moscova, oficialii ruși au promovat activ teza privind un hub de gaze în Turcia, care să înlocuiască Nord Stream, deteriorat cu o zi înainte.

Tot ce trebuie să știi:

Prețul lui Erdogan? Putin îi face ”Sultanului” o propunere de nerefuzat: Turcia ar deveni pilonul energetic al Europei

Gaze naturale din Rusia sunt transportate în Europa, prin conducta TurkStream, inugurată oficial în ianuarie 2020.

Conducta, care permite Moscovei să ocolească Ucraina ca rută de tranzit către Europa, transportă gaz rusesc către Europa de Sud prin Marea Neagră și Turcia.

Are o capacitate anuală de 31,5 miliarde de metri cubi și constă din două linii offshore de 930 de kilometri (577 mile), care se continuă cu două linii onshore (142 și 70 de kilometri lungime).

Prima linie cu o capacitate de 15,75 miliarde m3 este destinată aprovizionării clienților din Turcia. A doua linie transportă gaze către mai multe țări europene, inclusiv Serbia și Ungaria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel