Emiratele Arabe Unite ar urma să doneze 80 de tancuri Leclerc către Iordania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unei postări publicate pe 15 septembrie 2020, de blog-ul francez Blablachars, Emiratele Arabe Unite (EAU), utilizator al tancul principal de luptă Leclerc (MBT) de mai bine de 20 de ani, au decis să doneze 80 din aceste tancuri Iordaniei. 

În 1993, EAU au semnat un contract cu compania franceză Giat Industries (acum Nexter Systems) pentru achiziționarea a 436 de vehicule de luptă, inclusiv 388 de tancuri Leclerc.

Potrivit publicaţiei ArmyRecognition, acestă donaţie ar trebui să permită Iordaniei să doteze două dintre cele patru batalioane de tancuri aparținând Diviziei 3 blindate. Această mare divizie de tancuri este de fapt alcătuită din două brigăzi: prima - cea de-a 40-a Brigadă blindată (regele Hussein) - cuprinde Batalionul 2 tancuri (Batalionul Royal Tank) și Batalionul 4 tancuri (prințul Ali Bin Al Hussein); a doua brigadă - a 60-a brigadă blindată (prințul Hassan) - cuprinde batalionul 3 tancuri regale și batalionul 5 tancuri regale. Toate aceste unități sunt echipate cu tancuri mai vechi, cum ar fi Tariq (Centurion), M60 A1, Al Khalid siAl Hussein (Challenger1).

Acest transfer din Emiratele Arabe Unite (EAU) în Iordania ar putea permite crearea de noi sinergii în ceea ce privește modernizarea tancurilor Leclerc, în cele trei țări utilizatori, care sunt acum Emiratele Arabe Unite cu puțin peste 300 de unități, Iordania cu aceste 80 de tancuri și, bineînțeles, Franța cu 200 de tancuri, precizează Blablachars.

Tancul Leclerc este coloana vertebrală a forțelor armate din Emiratele Arabe Unite, care este în dotarea acestora din anul 1994. În 2003, compania Giat Industries din Franța a semnat un contract pentru modernizarea a sute de tancuri Leclerc pe care le-a furnizat EAU în cadrul unui acord de 4 miliarde de dolari semnat acum 10 ani.

La începutul anului 2011, compania franceză Nexter a semnat un acord cu International Golden Group din Emiratele Arabe Unite pentru a furniza kituri de armură Azur pentru MBT-urile Leclerc ale Forțelor Armate din Emiratele Arabe Unite.

 Tanc Leclerc echipat cu sistemul de protecţie Azur

Fabricat în Franţa, tancul Leclerc este unul dintre cele mai moderne tancuri de luptă din lume, deoarece este înarmat cu: un tun GIAT (Nexter) CN120-26 de 120 mm cu alezaj neted; Turela este echipată cu un încărcător automat care conține 22 de runde de muniție gata de utilizare în orice moment. Leclerc MBT are un echipaj format din trei persoane (un șofer, comandant și tun).

Coca și turela modelului Leclerc MBT sunt construite din oțel sudat la care se adaugă armura din materiale compozit, acest lucru asigurând un grad foarte ridicat de protecție. Pachetul de armuri al tancului este de design modular, astfel încât să poată fi schimbat cu ușurință sau înlocuit cu cea mai recentă generație de armuri. Leclerc MBT este propulsat de un motor diesel SACM V8X-1500 Hyperbar care dezvoltă 1.500 CP, poate rula cu o viteză maximă de 72 Km / h cu o autonomie maximă de 450 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel