Elvețienii votează propunerea de a interzice burqa, într-un referendum test al atitudinii față de musulmani

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Elveţienii votează azi propunerea extremei dreapte de a interzice acoperirea feţei în spaţii publice, referendum considerat un test de atitudine faţă de musulmani.

Potrivit agenției de presă News.ro, care citează Reuters, propunerea, care datează dinaintea izbucnirii pandemiei, nu menţionează explicit Islamul, însă politicienii locali, presa şi organizaţiile activiste au numit-o „interzicerea burqa”.

Sondajele de opinie sugerează că măsura ar putea trece, astfel că va deveni lege.

„În Elveţia, tradiţia noastră este să îţi arăţi faţa. Este un semn al libertăţilor noastre de bază”, a spus înaintea votului Walter Wobmann, preşedinte al comitetului de referendum şi membru în Parlamentul elveţian din partea Partidului Poporului.

El a caracterizat acoperirea feţei drept „un simbol al acestui Islam extrem şi politic care a devenit tot mai proeminent în Europa şi care nu îşi are locul în Elveţia”.

Elveția este statul în care majoritatea deciziilor importante se iau prin referendum. Nu doar cele politice, cât și cele militare. Amintim în acest sens că anul trecut elvețienii au fost chemați la urne pentru a răspunde în cadrul unui referendum la mai multe probleme naționale. Printre cele mai interesante teme s-au numărat  încetarea liberei circulaţii a muncitorilor între Elveţia şi ţările membre ale Uniunii Europene, dar și aprobarea achiziționării de noi avioane de vânătoare.

Din acest punct de vedere, Elveția este singura țară din lume unde cetățenii decid strategia armatei.

Atunci, elvețienii au aprobat achiziționarea de noi aeronave de luptă cu un procent de 50.1%. Contractul care a fost supus referendumului se ridică la 6,64 de miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Vot istoric în Elveția: Referendumul pentru avioane de luptă, decis de doar câteva voturi în plus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel