Elveția va cumpăra din Statele Unite rachete suplimentare pentru cele 5 sistemele PATRIOT achiziționate anul trecut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Rachetă Patriot, PAC-3 MSE / Lockheedmartin
Foto: Rachetă Patriot, PAC-3 MSE / Lockheedmartin

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea rachetelor Patriot și a echipamentelor aferente către Elveția pentru 700 de milioane de dolari.

Aprobarea Pentagonului vine ca răspuns la o solicitare a guvernului elvețian pentru achiziția de până la 72 de rachete PAC 3 ( Patriot Advanced Capability), în varianta modernizată - Missile Segment Enhanced (MSE). 

Achiziția include atât rachetele, cât și accesoriile pentru utilizarea sistemului Patriot (Kituri de telemetrie; Missile round trainers - MRT; Patriot Empty Round Trainer - ERT etc).

 

Bateriile Patriot elvețiene, interoperabile cu forțele SUA și NATO

 

Achiziția va consolida cele cinci sisteme de apărare antirachetă Patriot ale Elveției, pe care Berna le-a achiziționat anul trecut printr-un contract de 2,2 miliarde de dolari.

„Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, ajutând la îmbunătățirea securității unei națiuni europene prietenoase care continuă să fie o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa”, a declarat Agenția de Cooperare pentru Securitate în domeniul Apărării a SUA.

„Vânzarea propusă sprijină obiectivul Elveției de a îmbunătăți apărarea națională și teritorială, precum și interoperabilitatea cu forțele SUA și NATO”, se mai arată în comunicatul DSCA.

Foto: Rachetă Patriot, PAC-3 MSE / Lockheedmartin

MSE, varianta modernizată a rachetei PAC-3, utilizată de bateriile Patriot, dispune de un motor mai puternic, precum și de modificări de la nivelul aripilor și a subansamblelor. 

PAC-3 MSE are, o rază de acțiune crescută, vând performanțe îmbunătățite, în ceea ce privește precizia loviturilor. Un lansator PATRIOT dispune de 12 rachete PAC-3 MSE.

 

„România deține sisteme Patriot și HIMARS de ultimă generație, dar e loc de mai bine”. Din cele 54 de lansatoare HIMARS avem livrate 18

„Sistemele HIMARS și Patriot se regăsesc în dotarea Armatei române, nu încă în cantitatea comandată. Din cele 3 sisteme HIMARS avem unul, asta înseamnă 18 instalații, iar din 7 sisteme Patriot avem unul funcțional”, a precizat Mircea Mîndrescu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel