Elicoptere pentru IGSU: Producătorul polonez PZL Mielec, ce aparține de Lockheed Martin, a câştigat licitaţia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a declarat câștigătoare oferta producătorului polonez PZL Mielec, ce aparține americanilor de la Lockheed Martin, la mega-licitația de aproape 273 milioane de euro pentru 12 elicoptere. Italienii de la Leonardo contestă însă rezultatul licitației.

Potrivit Economica.net, oferta Polskie Zakłady Lotnicze (PZL) a fost declarată câștigătoare pe 17 septembrie. Zece zile mai târziu, italienii de la Leonardo au depus contestație. Ei cer reluarea procedurii, după ce oferta lor a fost declarată inadmisibilă.

Mai exact, italienii au oferit inițial un preț de 299 de milioane de euro pentru cele 12 elicoptere, cu 9,58% mai mare decât cel estimat în licitație, după cum menționează în contestație.

Aceștia susțin că, fiind vorba de o procedură de negociere competitivă, ar fi trebuit ca IGSU să-i fi întrebat dacă își pot ajusta oferta financiară finală, având în vedere că nu exista posibilitatea, de altfel legală, a majorării cu 10% a valorii acordului – cadru.

Rămâne de văzut ce va decide în acest caz Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

În cursa pentru acest contract mai intrase și Airbus Helicopters România, insă oferta sa a fost respinsă ca neconformă din cauză că a oferit un număr mai mic de elicoptere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel