Elanul militarilor ucraineni, potolit de ministrul UK al Apărării: Încă mai au nevoie de pregătire pentru a folosi Challenger 2 la nivel de brigadă sau grup de luptă

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a confirmat miercuri sosirea primelor tancuri britanice Challenger 2 în Ucraina, dar a avertizat că pentru utilizarea lor eficientă, ucrainenii trebuie să urmeze un antrenament suplimentar.

Tancurile Challenger 2 au ajuns în Ucraina, ceea ce a provocat, cum era și normal, un val de entuziasm în rândul opiniei publice șia specialiștilor din Ucraina. Totuși, în pofida gradului ridicat de îndemânare de care dau dovadă militarii ucraineni, exploatarea la capacitate maximă a noilor mașinării se deprinde în timp.

Acest lucru îl remarca și șeful ministerului britanic al Apărării Ben Wallace, care declara ieri pentru Sky News că, deși primele Challenger 2 au sosit în Ucraina, „mai este încă nevoie de un volum considerabil de antrenament” înainte ca trupele ucrainene să fie gata să le folosească în luptă.

„În același timp, conducerea lor (Armata ucraineană – n.r.) trebuie să învețe și să se antreneze pentru a conduce operațiuni de luptă la nivelul unei brigăzi sau al unui grup de luptă – pentru a lupta așa cum fac NATO și Occidentul”, a subliniat Wallace.

„Acest lucru este foarte important. Nu pot discuta când, unde și cum poate avea loc ofensiva (ucraineană – n.r.), dar cred că nu este un secret pentru nimeni că Ucraina încearcă să înceapă procesul de respingere a forțelor ruse în conflict, ", a adăugat el.

După cum știți, Marea Britanie  a predat Ucrainei (probabil) 14 tancuri de luptă principale Challenger 2.

Ele vor opera alături de vehiculele de luptă ale infanteriei germane Marder, ca parte a unei brigăzi sau a unui grup de luptă, care este format pentru a combina diferite arme pentru a sparge pozițiile fortificate ale Rusiei.

Citește și: Forțele Armate Ucrainene au primit noi vehicule blindate (Foto/Video). Oleksi Reznikov: A fost o plăcere să conduc tancul Challenger 2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel