Forțele Armate Ucrainene primesc noi vehicule blindate (Foto/Video). Oleksi Reznikov: A fost o plăcere să conduc tancul Challenger 2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov și comandantul ucrainean Maksim Mirhorodski prezintă noile vehicule militare transferate de statele occidentale către Forţele Armate Ucrainene, 27 martie 2023. Sursa Foto Twitter: Oleksii Reznikov.
Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov și comandantul ucrainean Maksim Mirhorodski prezintă noile vehicule militare transferate de statele occidentale către Forţele Armate Ucrainene, 27 martie 2023. Sursa Foto Twitter: Oleksii Reznikov.

Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat oficial că tancurile britanice Challenger 2 au ajuns în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Irina Zolotar, a confirmat aceste informaţii luni pentru agenția de știri AFP. ,,Acestea (tancurile Challenger 2. - n.r.) se află deja în Ucraina", a declarat Zolotar, fără a da alte detalii.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a publicat marți dimineață un material video cu primele tancuri britanice Challenger 2 ajunse în Ucraina.

Pe lângă materialul video cu primele tancuri britanice Challenger 2 ajunse în Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării a publicat şi imagini cu vehiculele blindate Stryker și Cougar din SUA și Marder din Germania.

Imaginile publicate de Oleksi Rezniko arată echipamente militare promise anterior, cum ar fi vehiculul blindat de luptă Stryker, tancul Challenger 2, vehiculele blindate Cougar și Roshel Senator, precum și vehiculul de luptă de infanterie Marder.

Transferul a 40 de vehicule de luptă pentru infanteriei Marder împreună cu tancurile Leopard 2A6, de către Germania, a fost anunțat de publicațiile germane în cursul zilei de ieri.

De asemenea, publicaţia ucraineană Militarnyi a relatat, cu referire la presa occidentală, că militarii ucraineni au finalizat pregătirea în Marea Britanie pe tancurile Challenger 2, prin urmare echipajele vehiculelor de luptă s-au întors deja în Ucraina. Apariția publică a acestor tancuri și a echipajelor lor în Ucraina a confirmat aceste informaţii.

La 20 ianuarie 2023, Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina. Noul pachet de ajutor constă în 90 de transportoare blindate de trupe (APC) Stryker. Aceasta este prima apariție a acestui vehicul în Ucraina.

Vehiculul de luptă blindat american este capabil să transporte 9 soldați și doi membri ai echipajului. Vehiculul blindat este echipat cu cu o staţie de arme telecomandată (RWS) Protector, care poate fi înarmat cu o mitralieră grea M2 Browning de 12,7 mm sau cu un lansator automat de grenade Mk19 de 40 mm.

Cougar este un vehicul blindat de tip MRAP rezistent la mine antitanc și lansatoare de rachete ghidate, produs de compania americană Force Protection Inc. Ca parte a pachetului de ajutor militar, SUA s-au angajat să transfere 37 de astfel de vehicule blindate Ucrainei.

Vehiculul poate fi înarmat cu o mitralieră de calibru mare de 12,7 mm sau cu un lansator automat de grenade de 40 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel