Egiptul primește oferte tot mai bune. Germanii de la “Lürssen” sunt dispuși să asigure posibilitatea de a produce nave militare în sudul Canalului Suez

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Peter Laursen, proprietarul celei mai mari companii germane de construcții navale, Lürssen, va vizita, luna viitoare, Egiptul  pentru a prezenta comandantului marinei militare egiptene și președintelui țării, Abdel Fattah El-Sisi, un plan care prevede înființarea unui arsenal naval și facilități în sudul Canalului Suez destinate fabricării navelor civile și militare. Experții germani vor oferi o vastă expertiză în domeniu, cu suport tehnologic.

Compania dorește să câștige această ofertă și să construiască nave de luptă în facilitățile egiptene la un preț adecvat în loc ca Egiptul să le importe de la companii occidentale la prețuri exorbitante. Compania va coopera cu experți croați în proiectarea navelor.

Peter Lürssen încearcă să câștige acest proiect și dorește să-i determine pe egipteni să nu cumpere unități navale de la companii europene. Se știe că există patru  constructori de nave care au depus oferte în Egipt: Fincantieri (Italia), OCEA (Franța), Damen (Olanda) și Navantia (Spania).

Companiile europene sunt interesate să câștiga contractele egiptene, fiecare prezentând oferte din ce în ce mai atractive, deoarece Egiptul dorește să achiziționeze 20 de nave de patrulare și șase corvete.           

Laursen a vizitat de cinci ori Egiptul și a avut o întâlnire cu președintele Sisi. Acesta a vizitat facilitățile din Alexandria înainte de a prezenta planul și oferta Egiptului privind înființarea unei baze industriale pentru construirea navelor militare și civile în apropierea Canalului Suez, care să satisfacă nevoile statului african.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel