Egiptul a încheiat un contract pentru 500 de tancuri rusești T-90MS

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul egiptean al Apărării a încheiat un acord cu producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) și întreprinderea rusă de stat pentru exportul de arme Rosoboronexport pentru construirea sub licența a 500 de tancuri principale de luptă T-90MS. 

Armata Egipteană intenționează să scoată din serviciu toate tancurile principale de luptă T-55/54 și T-62, precum și toate tancurile Hefton și să le înlocuiască cu tancurile T-90. 

Industria rusă de apărare,  producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) va construi în Egipt o linie de asamblare a tancurilor T-90MS sub licență, în urma acordurilor semnate cu Moscova. 

Potrivit mai multor publicaţii din zona militară, o uzină în Egipt pentru producerea integrală a tancurilor T-90MS nu este prevăzută, deoarece un număr mare de componente şi subansamble pentru tancurile T-90MS vor fi importate din Rusia. 

 

Armata egipteană dispune de mai multe tipuri de tancuri

 

Dintre vehiculele de luptă mai mult sau mai puțin moderne, Cairo are 34 de tancuri T-80U și 1.100 M1A1 Abrams, 840 de unități T-54/55 și 500 de unități T-62 – doar 200 sunt funcţionale. Există încă 300 vechi M60A1 și 850 M60A3. 


Potrivit MilitaryLeak, armata egipteană se pregătește să opereze doar două tipuri de tancuri: M1A1 Abrams și T-90-ul rusesc. T-90MS este o variantă de export a tancului principal de luptă de generație a treia a tancului rusescT-90.

Modelul T-90MS este echipat cu: un motor diesel V-92S2F de 1130 CP – ce îi permite să atingă o viteză maximă de 72 km / h cu o autonomie de 550 km; un tun de tip 2A46M-5 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, designul modelului T-90MS este similar cu toată familia T-90 MBT, un computer de bord, un sistem de navigație GLONASS și o turelă modernizată unde sunt instalate 4 camere video ce oferă o vedere la 360 ° asupra mediului înconjurător.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel