Egiptul negociază cu Ucraina achiziționarea lansatoarelor de rachete Vilkha-M de 300 mm

DefenseRomania Team / 05 noi 2021 / 20:20
complexul de rachete Vilkha-R
complexul de rachete Vilkha-R

Potrivit informațiilor publicate recent de site-ul web „Tactical Report”, Egiptul negociază cu Ucraina pentru a achiziţiona sistemul de rachete cu lansare multiplă Vilkha-M 300 mm (MLRS), o versiune modernizată a sistemului sovietic BM-30 Smerch.

Sistemul Vilkha-M este o nouă generație de MLRS (Multiple Launch Rocket System) dezvoltat de Biroul de Proiectare Ucrainean Luch. În anul 2020, Biroul de Proiectare Ucrainean Luch a efectuat mai multe teste de tragere cu sistemul Vilkha-M, care este o versiune modernizată a Vilkha MLRS, care a intrat în dotarea forţelor armate ucrainene, în anul 2018.

Vilkha-M MLRS este conceput pentru a distruge vehicule blindate, ușor blindate și neblindate, posturile de comandă, centre de comunicații, instalațiile militar-industriale, pentru şi alte facilitaţi militare.

Sistemul Vilkha-M este instalat pe un șasiu de camion militar KrAZ-7634 8×8 şi dispune de 12 tuburi de lansare a rachetelor de 300 mm. Vilkha-M este capabil să lanseze toate cele 12 rachete în doar 45 de secunde şi poate lovi ţinte aflate pe o rază de 130 km. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy