Egiptul negociază cu Ucraina achiziționarea lansatoarelor de rachete Vilkha-M de 300 mm

DefenseRomania Team |
Data publicării:
complexul de rachete Vilkha-R
complexul de rachete Vilkha-R

Potrivit informațiilor publicate recent de site-ul web „Tactical Report”, Egiptul negociază cu Ucraina pentru a achiziţiona sistemul de rachete cu lansare multiplă Vilkha-M 300 mm (MLRS), o versiune modernizată a sistemului sovietic BM-30 Smerch.

Sistemul Vilkha-M este o nouă generație de MLRS (Multiple Launch Rocket System) dezvoltat de Biroul de Proiectare Ucrainean Luch. În anul 2020, Biroul de Proiectare Ucrainean Luch a efectuat mai multe teste de tragere cu sistemul Vilkha-M, care este o versiune modernizată a Vilkha MLRS, care a intrat în dotarea forţelor armate ucrainene, în anul 2018.

Vilkha-M MLRS este conceput pentru a distruge vehicule blindate, ușor blindate și neblindate, posturile de comandă, centre de comunicații, instalațiile militar-industriale, pentru şi alte facilitaţi militare.

Sistemul Vilkha-M este instalat pe un șasiu de camion militar KrAZ-7634 8×8 şi dispune de 12 tuburi de lansare a rachetelor de 300 mm. Vilkha-M este capabil să lanseze toate cele 12 rachete în doar 45 de secunde şi poate lovi ţinte aflate pe o rază de 130 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel