Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Georgiene, vizită în România

Vladimir Neagu |
Data publicării:
Ministrul Apărării, Mihai Fifor
Ministrul Apărării, Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, l-a primit astăzi, pe generalul-maior Vladimer Chachibaia, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Georgiene, care efectuează o vizită în România, în perioada 8-10 octombrie, la invitația şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii dintre ministrul Fifor şi generalul-maior Vladimer Chachibaia, au fost aduse în discuție teme de interes comun, precum cooperarea bilaterală și situația de securitate de la Marea Neagră.

„La reuniunea ministerială NATO, de săptămâna trecută, am analizat, în cadru aliat, progresele înregistrate de Georgia în implementarea Pachetului substanţial NATO-Georgia (SNGP), evidențiindu-se nevoia de intensificare a dialogului dintre NATO şi Georgia. Asigurarea securității regionale este alt element-cheie al acestei cooperări, situația din zona Mării Negre continuând să fie caracterizată de evoluții complexe și diversificate. Apreciez angajamentul Georgiei la eforturile Alianței de asigurare a securității în regiune, ambele state având un rol important ca state riverane", a declarat ministrul Fifor.

Agenda discuțiilor dintre generalul Nicolae Ciucă şi generalul-maior Vladimer Chachibaia a cuprins subiecte cu privire la identificarea unor noi domenii de cooperare între forţele armate ale celor două ţări, precum şi diversificarea modalităţilor de instruire în comun. Activitățile militare de cooperare româno-georgiene acoperă domenii cum ar fi: domeniul pregătirii personalului, domeniul medico-militar şi cel al protecţiei informaţiilor militare clasificate.

„Între România şi Georgia există o cooperare bilaterală excelentă, pe care trebuie să o consolidăm, în virtutea intereselor noastre comune. În vederea creşterii interoperabilităţii în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, contribuim la pregătirea forţelor georgiene pentru operaţii speciale, prin antrenamente şi exerciţii comune. România rămâne angajată în cadrul procesului de dezvoltare a capabilităţilor necesare Alianţei pentru îndeplinirea întregului spectru de misiuni, ceea ce implică o bună coordonare cu statele partenere. Urmărim, de asemenea, intensificarea eforturilor derulate în contextul domeniilor de cooperare, corelate cu obiectivele actuale şi viitoare ale NATO, prin exploatarea eficientă a oportunităţilor oferite de mecanismele de cooperare internaţională", a afirmat generalul Nicolae Ciucă.

În zilele următoare, delegaţia georgiană va desfăşura vizite de lucru la unităţi subordonate Statului Major al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel