Șeful spionilor ucraineni s-ar fi bătut cu un consilier prezidențial de la Kiev

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ivan Bakanov, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), i-ar fi scos un dinte şefului administraţiei prezidenţiale Andrei Bodgan, cei doi luându-se la bătaie chiar în faţa sediului preşedinţiei de la Kiev, a relatat duminică postul de televiziune ucrainean 24TV.ua în pagina sa electronică, precum şi alte media din capitala ucraineană, transmite paginaderusia.

‘O încăierare s-a produs între Ivan Bakanov şi Andrei Bogdan pe Bankovaia (sediul preşedinţiei de la Kiev – n.r.). Bogdan nu a mai venit de atunci la serviciu. Cauza conflictului ar fi numirea şefului Departamentului Investigaţii din cadrul SBU. Andrei Bogdan l-ar fi dorit la conducerea acestuia pe Dmitri Neskoromnîi, vicepreşedinte interimar al SBU. În schimb, Ivan Bakanov – pe Vasili Vovk, fostul şef al departamentului menţionat’, explică într-o postare pe pagina sa de Facebook jurnalistul Stanislav Recinski.

În timpul încăierării, care ar fi avut loc săptămâna trecută, Ivan Bakanov i-ar fi scos un dinte lui Andrei Bogdan.

În pofida acestor tensiuni, preşedintele Volodimir Zelenski ar fi semnat raportul care i-ar fi fost trimis de directorul SBU, Ivan Bakanov, cu privire la demisia a doi adjuncţi ai acestuia – Vladislav Buharev şi Dmitri Neskoromnîi.

Ivan Bakanov, susţine jurnalistul Stanislav Recinski în postarea sa, ar fi omul controversatului oligarh Igor Kolomoiski, despre care se spune că ar fi finanţat campania electorală a actualului preşedinte ucrainean.

Dar şi Andrei Bogdan ar avea legături cu Kolomoiski: a fost avocatul său, iar în 2014 i-a fost şi consilier pe când acesta era guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk.

Igor Kolomoiski, acuzat de fraudarea băncii sale Privat Bank cu peste 5,6 miliarde de dolari, a fugit din Ucraina în perioada preşedinţiei lui Petro Poroşenko, cu care avea relaţii tensionate. El s-a întors în ţară cu patru zile înainte de învestirea lui Zelenski în funcţia de preşedinte în luna mai.

Şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Kirill Timoşenko, a dezminţit însă duminică relatările din presă despre presupusa încăierare între cei doi oficiali, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda. 

Vezi și: Rusia acuză NATO că amplifică tensiunile în Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel