EAU intră în alianță cu Rheinmetall. Rachetele SkyKnight vor fi integrate pe sisteme Oerlikon

H.D. Hartmann |
Data publicării:

În cadrul activităților expoziției de armament de la Abou Dhabi, IDEX, EAU au anunțat că vor furniza primul său sistem de rachete indigene, artilerie și mortar (C-RAM) pentru a fi folosit de către sistemul de apărare aeriană Oerlikon Skynex produs de cunoscutul producător de armament Rheinmetall.

„Suntem atât de mândri de sistemul de ghidare SkyNight care va fi integrat în rachetele multi-misiune. Acest lucru se va face în cooperare cu Rheinmetall, care este responsabil pentru integrarea sistemului“, a declarat Saeed Al Mansoori , CEO al Halkon din EAU. „Acesta este exact tipul potrivit de armament pentru a învinge amenințările cu care se confruntă regiunea Golfului, de la drone la rachete de croazieră.”

Compania Halkon din Emiratele Arabe Unite, parte a grupului EDGE, specializată în producția și furnizarea de arme ghidate de precizie, a proiectat și fabricat SkyKnight pentru a contracara întregul spectru de amenințări moderne, oferind semnale de avertizare timpurie și capacități precise de interceptare suprafață-aer care vizează avioane cu aripă, UAV-uri și alte avioane cu aripi fixe la o distanță de până la 10 km.

SkyKnight este primul sistem de rachete de apărare aerian dezvoltat în Emiratele Arabe Unite, dar nu va fi ultimul. Oerlikon Skynex de la Rheinmetall cuprinde nodul de control Oerlikon Skynex, unități multi-senzor (MSU) cu radare active multi-mode scanate electronic (AMMR), pistoale multiple de 35 mm RG Mk3 și rachete SkyNight C-RAM și lansatoare de rachete HALCON o capacitate de 60 de rachete.

Atunci când a fost întrebat despre momentul livrării, Al Mansoori a spus că primul sistem va fi gata în aproximativ trei ani, forțele armate ale EAU fiind primul client. Cu toate acestea, compania ia în considerare încă câte unități vor fi construite, dar aceștia au subliniat că „fiecare țară necesită o cantitate uriașă de rachete pentru a asigura securitatea aeriană, iar rachetele sunt de o importanță majoră, în special împotriva noilor tipuri de amenințări care includ UAV-uri și rachete mici. ”

Racheta C-RAM produsă de către compania din EAU este capabilă să urmărească și să neutralizeze simultan numeroase ținte multi-direcționale de atac, oferind protecție activelor fixe, precum și forțelor mobile sau mecanizate. Transportabil și mobil, sistemul poate fi implementat în mod fix pe orice platformă terestră, maritimă și terestră.

Anunțul vine în momentul în care EAU și-a stabilit obiectivul principal de a stabili capabilități de apărare suverane, atât pe fondul deciziei de a își diversifica economia cât și acela de a deveni mai puțin dependente de contractorii de apărare externi, în special cei americani.

EAU transmite un semnal extrem se serios către Washington după ce administrația Biden a anulat contractul aprobat de Donald Trump prin care Emiratele puteau cumpăra 50 de F-35, avioane de luptă, aparate de ultimă generație. Fostul președinte Trump aprobase acest contract pentru a constitui un semnal de încredere al SUA în aliatul său din Golf care și-a normalizat relațiile cu Israel.

Prin semnarea contractului cu Rheinmetall  arată că EAU are expertiza, infrastructura potrivită, laboratoarele de testare și suport pentru dezvoltarea unui asemenea sistem sofisticat. Fără îndoială, de asemenea, că astfel de capabilități vor face ca Rheinmetall să aibă o amprentă mai largă în zona Golfului și în special între membrii Consiliului de Cooperare ale Golfului, care cuprinde cele mai importante țări arabe cu potențial financiar deloc neglijabil. Colaborarea este, de asemenea, un mesaj clar din partea companiei EDGE, cu aprobarea conducerii EAU, că este deschisă să facă echipă cu diverși jucători pentru a oferi soluții comune avansate. O traducere a elitei din Abu Dhabi care poate produce destulă răceală la Washington și multe replici pentru EAU.

„Suntem încântați să facem echipă cu Rheinmetall, un jucător de frunte în industria de apărare, pentru ca noi să oferim în comun cea mai avansată și mai cuprinzătoare soluție C-RAM din lume, folosind racheta SkyKnight și soluția Skynex a Rheinmetall”, a conchis el.

Armin Papperger , CEO al Rheinmetall AG, a declarat: „Tehnologiile noastre de apărare aeriană sunt potrivite pentru a acoperi golurile recent apărute în apărarea aeriană la sol împotriva unor noi factori de amenințare care produc multă neliniște. Combinată cu capacitățile Rheinmetall Denel Munitions în tehnologia rachetelor, cooperarea dintre Rheinmetall și Halkon oferă un nou potențial interesant și un viitor luminos. ” RheinMetall este una dintre cele mai puternice companii germane cu sediul în Düsseldorf, fiind producător de tehnologii militare de ultimă generație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel