După U.E, Statele Unite anunţă prima serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat marţi prima serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei, cu scopul de a izola Moscova de sistemul financiar occidental, precizează agenţia de presă EFE.

Președintele Joe Biden a precizat că Statele Unite intenționează să aplice sancțiuni financiare dure pentru ''a lovi'' Rusia ca răspuns la acţiunile președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit în unanimitate să impună sancţiuni împotriva a 27 de oficiali şi entităţi din Rusia, printre care bănci şi sectorul de apărare rus, precum să şi limiteze accesul Rusiei la pieţele de capital europene, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei.

Administrația Biden spune că cel mai dur pachet de sancțiuni, deja elaborat în consultare cu aliații europeni, ar fi suficient pentru a lovi direct administraţia prezidenţiala de la Moscova și în elitele politice ale Rusiei.

Într-un discurs la Casa Albă, Biden a precizat că sancţiunile vizează două mari instituţii financiare ruseşti şi accesul Moscovei la finanţare occidentală, precum şi oligarhi ruşi, relatează DPA, citat de Agerpres.

Președintele Joe Biden a declarat marți că Rusia a început „o invazie” asupra Ucrainei și a anunțat că SUA impun sancțiuni asupra mării bănci rusești VEB și a băncii sale militare.

Blocăm două bănci mari din Rusia ,,VEB și banca militară şi interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa'', a spus Biden.

Biden a mai spus că SUA va continua să ofere asistență defensivă Ucrainei și a declarat că a autorizat transferul de soldaţi americani în statele baltice Lituania, Estonia şi Letonia, ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina.

''Nu există nicio îndoială că Rusia este agresorul, aşa că suntem conştienţi de provocările cu care ne confruntăm''. Cu toate acestea, mai este încă timp pentru a evita cel mai rău scenariu, care va provoca suferinţe enorme pentru milioane de oameni", a declarat Biden.

Președintele american a adăugat că SUA sunt ''pregătite să meargă mai departe cu sancţiunile'' în cazul în care Rusia îşi extinde agresiunea împotriva ţării vecine.

Sancţiunile vin la scurt timp după ce Rusia a recunoscut independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a autorizat trimiterea de trupe ruseşti în Donbas.

''Acesta este începutul unei invazii ruseşti în Ucraina'', a spus Biden, pentru a justifica această acţiune. ''Credem în continuare că Rusia este pregătită să meargă mult mai departe în lansarea unui atac militar masiv împotriva Ucrainei'', a mai precizat preşedintele american.

Până marți, Biden nu a folosit el însuși cuvântul „invazie” pentru a descrie desfășurarea militară rusă în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel