După succesul înregistrat împotriva tancurilor ruseşti, compania Lockheed Martin vrea să dubleze producţia de sisteme Javelin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul american de armament Lockheed Martin intenționează să dubleze producția de rachete antitanc Javelin. Această decizie vine după ce aceste sisteme de rachete antitanc și-au dovedit utilitatea împotriva tancurilor şi vehiculele blindate pe care forţele armate ruse le folosesc în Ucraina.

Directorul general al companiei Lockheed Martin, Jim Taiclet, a declarat duminică că producţia de sisteme de rachete antitanc Javelin ar urma să fie dublata, deoarece SUA au trimis sute de astfel de arme pentru a ajuta Ucrainei să reziste în fata agresiunii militare ruse.  

„În acest moment, capacitatea noastră de producţie este de 2.100 de rachete Javelin pe an. Ne străduim să ducem producţia până la 4.000 pe an, iar asta va dura câteva luni, poate chiar câțiva ani, deoarece trebuie să facem ca și lanțul de aprovizionare să se accelereze", a declarat Taiclet în cadrul emisiunii "Face the Nation" de la CBS. 

”Putem începe să intensificăm şi să creştem producţia imediat”, a spus Taiclet, menţionând că Lockheed Martin anticipează o crestre a cererilor pentru astfel de sisteme de rachete.

Amintim caPreședintele american Joe Biden a vizitat săptămâna trecută o unitate de productie a companiei Lockheed din Alabama unde sunt fabricate sistemele de rachete antitanc Javelin.

Guvernul SUA a apelat la contractori din domeniul apărării pentru a suplimenta rezervele de arme ale armatei, astfel încât SUA să poată continua să se asigure că Ucraina se poate apăra împotriva forțelor ruse, precizează The Hill.

Săptămâna trecută, Pentagonul a alocat 1,45 miliarde de dolari către Armata și Marine Corps pentru a reface stocurile de rachete antitanc Javelin și rachete antiaeriene Stinger pe care SUA le-a trimis în Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel