După o ședință specială referitoare la situaţia din Ucraina, Comisia pentru Informații a SUA a cerut aprobarea imediată a ajutorului militar până la sfârșitul săptămânii

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Obuzier american M777, în timpul unui transport către Ucraina, parte din asistența militară a SUA. Photo source: Department of Defense via U.S. Army
Obuzier american M777, în timpul unui transport către Ucraina, parte din asistența militară a SUA. Photo source: Department of Defense via U.S. Army

Comisia pentru Serviciile de Informații din Camera Reprezentanților a SUA, în urma unei ședințe speciale cu privire la situaţia din Ucraina, a cerut Congresului să aprobe de urgență ajutorul destinat Kievului până la sfârșitul acestei săptămâni. Declarația a fost emisă de președintele comisiei, congresmanul republican Mike Turner, și de un membru senior al comisiei, congresmanul democrat Jim Himes.

Responsabilii mai multor comisii din cadrul Camerei Reprezentanților, membri ai Partidului Republican, au emis de asemenea o declarație separată în care au cerut adoptarea unui proiect de lege care să includă ajutorul destinat Ucrainei până la sfârșitul săptămânii.

Aceștia au susținut, de asemenea, planul președintelui Camerei, Mike Johnson, de a împărți proiectul de lege privind securitatea națională, care include ajutorul pentru Ucraina, în patru proiecte de lege.

"Nimic nu ar fi mai satisfăcător pentru adversarii noștri decât să nu reușească Congresul să adopte un ajutor important pentru securitatea națională. Președintele Johnson a elaborat un plan care va consolida interesele de securitate națională ale SUA în Europa, Orientul Mijlociu și Indo-Pacific. Nu avem timp de pierdut când vine vorba de securitatea noastră. Trebuie să aprobăm acest pachet de ajutor în această săptămână", se arată în declarație.

După cum a relatat Voice of America, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și-a anunțat intenția de a lua în considerare inițiative de ajutorare a Israelului, Ucrainei, Taiwanului, precum și prevederi privind alte priorități de securitate națională, inclusiv o eventuală interzicere a TikTok și confiscarea activelor rusești înghețate.

Johnson a propus ca aceste proiecte de lege să fie votate separat, dar ca parte a unei singure măsuri legislative. Se așteaptă ca proiectele de lege să fie supuse la vot în Camera Reprezentanților până la sfârșitul săptămânii.

În cazul în care Camera Reprezentanților aprobă proiectele de lege, Senatul va examina proiectul de lege aferent. După ce va fi aprobat de ambele camere ale Congresului, pachetul va fi înaintat președintelui SUA pentru a fi semnat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel