După decenii de dependență totală de armamentul rusesc, Algeria privește către China

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Algeria tinde să își diversifice sursele importurilor de arme după ce decenii la rând a fost în totalitate dependentă de armele rusești, dintre care unele s-au dovedit a fi fără succes în multe războaie, remarcând că Rusia i-a furnizat arme de clasa a doua în comparație cu cele pe care le produce pentru propria sa armată.

În prezent, Algeria negociază cu China pentru obținerea sistemului de apărare antiaeriană SY-400, cu raza de acțiune de 400 km și ghidare prin satelit, ceea ce demonstrează că vrea să evite dependența de Rusia în aprovizionarea cu armament din această categorie, mai ales după alocarea unui buget uriaș pentru apărare pentru anul 2023.

Orientarea Algeriei către China vine într-un moment în care Marocul a efectuat pași avansați în diversificarea surselor de armament, întrucât Regatul a semnat anterior mai multe acorduri de arme cu Beijingul, conform cărora a obținut sisteme de apărare chineze, împreună cu alte sisteme pe care le-a achiziționat din Statele Unite, Franța, Turcia și Israel.

Printre sistemele de apărare cunoscute sub numele de lansatoare de rachete pe care Marocul le-a obținut din China, este menționat sistemul "AR 2" pe care forțele armate marocane l-au utilizat recent pentru a descuraja acțiunile Frontului "Polisario" din deșert. Raza de acțiune a rachetelor acestui sistem ajunge la 150 de kilometri.

De asemenea, Forțele Armate Regale Marocane, la începutul acestui an, au inaugurat prima bază militară dedicată apărării antiaeriene bazată pe sistemul de baterii de apărare chinezesc cunoscut sub numele de "FD-2000B", care este unul dintre sistemele avansate de apărare obținute de Maroc din China.

Mulți experți în domeniul armamentului sunt de părere că Algeria și-a dat seama că uriașul arsenal militar pe care l-a obținut din Rusia nu este foarte eficient împotriva armelor moderne pe care alte țări precum Turcia, America și Israelul au început să le producă și, prin urmare, urmărește să compenseze acest deficit prin alocarea unui buget uriaș pentru anul 2023.

Experții se așteaptă ca Algeria, începând de anul viitor, să semneze o serie de contracte, similare Marocului, pentru a obține arme moderne și a scăpa de vechile sisteme rusești depășite de tehnologia militară modernă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel