Dronele rusești și sistemele de rachete S-300 nu reprezintă o amenințare pentru Israel

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia folosește în mod activ progresele înregistrate de Israel pentru propriul său program de producție a dronelor, adesea prin tehnici de împrumut, potrivit Svobodnaya Pressa, citat de Uawire.org.

Anul trecut a existat un incident în care apărarea antiaeriană a Israelului a doborât o dronă rusească pe Înălțimile Golan. O analiză a fragmentelor a arătat că drona era complet identică cu modelul folosit de Forțele Aeriene israeliene. "Singura diferență a fost că aparatul nostru avea inscripții în chirilică", observă rubrica de știri rusească.

Apoi, autorul menționează eșecurile din timpul războiului cu Georgia și decizia ulterioară a guvernului rus de a începe colaborarea cu Israelul în domeniul producției de vehicule aeriene fără pilot (UAV). În 2010, Rusia a cheltuit 400 de milioane de dolari pentru achiziționarea tehnologiei de la unul dintre cei mai importanți producători de sateliți din Israel, Israel Aerospace Industries.

,,În cele din urmă, după doi ani, armata rusă a obținut Forpost. S-ar putea spune că a fost primul UAV efectiv rusesc, dacă nu era o copie exactă a celei israeliene Searcher II. Mai mult, chiar toate componentele au fost importate din statul evreiesc", scrie autorul, deducând că aceasta reprezintă o amenințare pentru Rusia.

,,Și este rău dacă se ține seama de faptul că în spațiul aerian sirian dintre Rusia și Israel există multe probleme nerezolvate. Forțele Aeriene israeliene efectuează în mod regulat zboruri și atacă aliații noștri... Iar Iranul, care își pierde în mod constant facilitățile, începe deja să se uite atent la Kremlin. Toate acestea împiedică Moscova și este în interesul liderilor ruși să utilizeze toate resursele disponibile pentru a limita accesul Forțelor Aeriene israeliene pe cerul Siriei. Este clar că tehnologiile israeliene nu vor ajuta aici. Problema este că specialiștii de la Israel Aerospace Industries au studiat Forposturile în interior și în exterior", se remarcă în articol.

Autorul concluzionează că, dacă va fi necesar, "Israelul ar putea dezactiva cu ușurință dronele rusești și ar putea ocoli sistemele de rachete antiaeriene S-300".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel