Drone deasupra Kremlinului | Oficial ucrainean: Rusia se pregătește pentru un nou atac. Kievul a emis alertă de raid aerian în toată Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Mikhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a făcut legătura între afirmația Kremlinului privind drona care a survolat reședința lui Putin și pregătirea unui atac masiv de către guvernul rus.

 

,,În ceea ce privește dronele de deasupra Kremlinului. Este destul de previzibil... Rusia pregătește cu siguranță un atac masiv. Acesta este motivul pentru care mai întâi ar fi reținut un grup de sabotori la Kremlin, iar apoi face o demonstrație cu "drone deasupra Kremlinului", potrivit Ukrainska Pravda.

Context: Serviciul de presă al Kremlinului a afirmat că dronele ucrainene "au încercat să lanseze un atac" asupra reședinței de la Kremlin a președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Kremlinul a calificat atacul drept "un act terorist planificat" și "o tentativă de asasinat asupra președintelui Rusiei". Serhii Nikiforov, purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a raportat că Ucraina nu deținea nicio informație despre așa-zisele atacuri care au avut loc aseară asupra Kremlinului.

Podoliak a explicat că, în primul rând, în acest război, Ucraina doar se apără și nu atacă clădiri din Rusia, deoarece nu atinge niciun obiectiv militar. În același timp, astfel de declarații ale Rusiei îi permit acesteia să își justifice viitoarele atacurile asupra Ucrainei.

În plus, Podoliak a remarcat că liderii ucraineni urmăresc cu curiozitate numărul tot mai mare de accidente și atacuri, care au loc peste tot în Rusia, făcând referire la posibile acţiuni întreprinse de grupuri ruse de rezistenţă.

El a confirmat, de asemenea, că "clanul lui Putin" a pierdut controlul puterii, deși Kremlinul a susținut în mod constant că deține controlul total al spațiului aerian al Rusiei. Podoliak a remarcat cu ironie că, în prezent, dronele pot fi cumpărate din orice magazin militar. "Pot doar să spun că în mod sigur se întâmplă ceva în Rusia, dar cu siguranță nu există drone ucrainene deasupra Kremlinului", a declarat el.

Între timp, a alertă antiaeriană de a fost anunțată în mai multe regiuni din Ucraina după ce un bombardier cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 a decolat de la o bază militară din Rusia, a precizat Iurii Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Ihnat a declarat că bombardierul Tu-22M3 este în prezent urmărit. Acesta zboară în prezent deasupra regiunii Kursk, schimbându-și constant direcția. Prin urmare, a fost emisă o alertă de raid aerian în mai multe regiuni din Ucraina care s-ar putea afla în raza de acțiune efectivă a rachetelor lansate de bombardierul Tu-22M3 - rachetele antirachetă Kh-22 sunt capabile să lovească ținte terestre pe o rază de până la 600 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel