Drona kamikaze ucraineană "Morok" cu rază de acţiune 800 km: A fost anunțată strângerea de fonduri pentru 100 de astfel de UAV-uri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de voluntari ucraineni lansează o campanie de strângere de fonduri pentru dronele kamikaze Morok. Cu aceste UAV-uri ucrainenii ar urma să lovească ţinte aflate la o distanță de până la 800 km, inclusiv pe teritoriul Rusiei. Prezentatorului Tv ucrainean Serhi Pritula, prin intermediul fundaţiei sale, a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri pentru drone kamikaze cu rază lungă de acțiune.

Fundaţia ucraineană îşi propune să strângă circa 175 milioane UAH. Această sumă va permite producerea a 100 de drone Morok, care au făcut deja obiectul unei alte strângere de fonduri anunțata de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), la începutul lunii septembrie.

De asemenea, grupul de voluntarii a dezvăluit câteva dintre caracteristicile tehnice ale acestei drone. Se știa deja că această dronă are o rază de aproximativ 800 km, dar acum a fost anunțată şi dimensiunea focosului său, care ajunge până la 30 kg.

Designul real al dronei Morok rămâne un secret, cel puțin imaginile prezentate de SBU diferă de drona prezentată de voluntarii ucraineni, susţin analiştii ucraineni ai publicaţiei DefenseExpress.

În ceea ce privește prețul, există deja o scădere vizibilă a costului dronelor Morok: în septembrie, era vorba de 33 de drone pentru 60 de milioane de UAH, adică 1,81 milioane de UAH pe aeronavă, dar acum este de 1,75 milioane de UAH pe unitate.

Și aceasta este o regulă destul de simplă atunci când prețul armelor depinde direct de mărimea comenzii și, cu cât producția este mai mare, cu atât mai ieftin devine fiecare produs.

Și, deși prețul de 1,75 milioane de grivne poate părea ridicat (aproximativ 48.000 de dolari), trebuie înțeles că costul unei drone Shahed-136 este estimat la 20-40.000 de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel