Două F-16 americane au interceptat un avion înainte de prăbușire în SUA. La Washington un boom supersonic a creat panică

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: U.S. Air Force
Sursă foto: U.S. Air Force

Un bang supersonic s-a produs duminică la Washington, când două avioane de luptă de tip F-16 Fighting Falcon au încercat să intercepteze o aeronavă care nu răspundea înainte de a se prăbuşi în statul american Virginia, potrivit unor responsabili citaţi de AFP, scrie Agerpres.

Locuitorii capitalei federale a Statelor Unite şi ai suburbiilor acesteia au raportat că au auzit un zgomot asurzitor care a zguduit ferestrele şi pereţii pe kilometri în jur şi a ridicat multe întrebări pe reţelele de socializare.

 

Cele două avioane de luptă au decolat de la baza Andrews, în Maryland, a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului, pentru a urmări un aparat descris de Aviaţia civilă americană (FAA) drept o aeronavă uşoară Cessna Citation care s-a prăbuşit apoi într-o zonă muntoasă din sud-vestul Virginiei.

Aeronava decolase din Elizabethton, în Tennessee (est), pentru a ajunge la Long Island, New York (nord-est), potrivit FAA.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că avionul privat s-a întors după ce a ajuns la destinaţie, îndreptându-se spre sud.

"Zgomotul puternic care s-a auzit în zona metropolitană a Washingtonului a fost cauzat de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. Acest zbor a provocat un bang supersonic", a indicat pe Twitter Biroul de gestionare a urgenţelor din oraşul Annapolis, situat la aproximativ 50 de kilometri est de capitala federală.

Aparatul pe care avioanele de luptă au încercat să-l intercepteze s-a prăbuşit în apropiere de Montebello, Virginia, la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Washington, în jurul orei 15.30, (19.30 GMT), a raportat FAA.

Deocamdată, nu au fost comunicate informaţii despre pilot şi despre eventualii pasageri ai aparatului.

Informaţiile preliminare urmează să fie difuzate de FAA şi Comandamentul de Apărare Aerospaţială al Americii de Nord (NORAD). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel