Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au patrulat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 24.11.2022, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei.

“Durata zborului a fost de 13 ore. Pe timpul acestuia, bombardierele strategice au efectuat o realimentare în aer”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Pe parcursul îndeplinirii misiunilor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare de tip MiG-31 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord.

“Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod constant zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific. Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Aviația cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse dispune de bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Bombardierele strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare rusești.

Comentariul autorului: În prezent, în largul coastelor Norvegiei se află în curs de desfășurare exercițiul aero-naval Flotex 22, la care participă nave de luptă și avioane din Norvegia, Danemarca și Germania.

De asemenea, în regiune îndeplinește misiuni și portavionul britanic HMS Queen Elizabeth și gruparea navală a acestuia.

Probabil că, în aceste condiții, prin misiunea de patrulare a bombardierelor strategice, Federația Rusă a ținut să-și semnaleze prezența în regiune.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel