Dotarea forţelor navale australiene cu armament. 770 de milioane de dolari pentru rachete cu rază lungă de acţiune

S.I. Catalin / 25 ian 2021 / 09:03

Australia va aloca 1 miliard de dolari australieni (770 milioane dolari americani) pentru dezvoltarea noii capacităţi de luptă a forţelor sale navale, printre care dotarea cu rachete cu rază lungă de acţiune şi torpile, a anunţat luni guvernul de la Canberra, informează Reuters.

Suma face parte dintr-o creştere a bugetului militar anunţată anterior pentru următorii zece ani, în contextul în care Australia caută să-şi concentreze puterea militară în regiunea indo-pacifică, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor cu China.

Într-o declaraţie, executivul australian a explicat că forţele navale australiene vor fi dotate cu rachete cu rază lungă de acţiune împotriva unor ţinte pe mare, cu rachete sol-aer, cu torpile uşoare avansate şi cu capacităţi maritime de atac contra unor ţinte la sol, în vederea ''proiectării şi a menţinerii controlului pe mare''.

''Aceste noi capacităţi vor fi un mijloc de descurajare solid şi credibil, care va asigura stabilitatea şi securitatea în regiune'', a subliniat ministrul australian al apărării, Linda Reynolds.

Guvernul australian a afirmat că va asigura rachete anti-navă şi sol-aer cu rază de acţiune de peste 370 km şi rachete contra unor ţinte la sol cu rază de acţiune de 1.500 km pentru a ''consolida protecţia resurselor maritime şi ale frontierelor'' Australiei. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy