Donald Trump dă asigurări că armata Statelor Unite a doborât o dronă iraniană

S.I. Catalin |
Data publicării:
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Donald Trump a afirmat vineri că SUA au "doborât" într-adevăr o dronă iraniană deasupra strâmtorii Ormuz, ceea ce Iranul a dezminţit categoric, relatează AFP.

,,Fără nicio îndoială, am doborât-o", a declarat preşedintele american de la Casa Albă.

,,Nu există nicio îndoială că este vorba despre o dronă iraniană", a adăugat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton.

Puţin mai devreme, un responsabil american a declarat sub acoperirea anonimatului că SUA dispun de "probe clare" privind distrugerea dronei iraniene, anunţată joi de Donald Trump.

,,Avem probe foarte clare", a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, evocând o posibilă înregistrare video. "Drona lor s-a apropiat prea mult de nava noastră. Dacă dronele se apropie prea mult, vor fi doborâte", a adăugat el.

Joi, preşedintele american a precizat că nava amfibie USS Boxer a distrus această dronă.

,,Alegaţii delirante şi fără fundament", a declarat vineri generalul de brigadă şi purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene Abdolfazl Shekarchi, citat de agenţia Tasnim.

Regiunea Golfului şi a strâmtorii Ormuz, pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă pe planetă, se află de două luni în centrul unor mari tensiuni geopolitice, pe fondul disputei dintre Iran şi SUA, care şi-au consolidat forţele în zonă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel