Donald Trump ar putea să vândă arme Arabiei Saudite fără aprobarea Congresului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Senatorul Chris Murphy a avertizat miercuri că președintele Donald Trump plănuieşte să utilizeze o portiţă legislativă, pentru a vinde bombe Arabiei Saudite, deşi Congresul a blocat luni de zile astfel de vânzări din cauza îngrijorărilor faţă de implicarea saudiţilor în războiul din Yemen, potrivit Reuters şi The Hill.

„Am înţeles că Trump ar putea face uz de o portiţă legislativă obscură din legea privind controlul armelor şi ar putea aproba o nouă vânzare de bombe către Arabia Saudită, ca acelea pe care le lansează în Yemen, folosind o metodă care ar putea bloca orice obiecţie a Congresului. Acest lucru s-ar putea întâmpla săptămâna aceasta”, a precizat într-o postare pe Twitter, senatorul democrat Chris Murphy.

Unele prevederi legislative permit tranzacţionarea de arme la nivel internaţional fără ca preşedintele să aibă nevoie de aprobarea Congresului în cazul unei urgenţe naţionale, precizează mai mulţi oficiali citaţi de Reuters.

Aceştia susţin că președintele Donald Trump ar putea susţine că tensiunile în creştere cu Iranul ar fi un motiv întemeiat pentru a livra mai multe arme către Arabia Saudită, un important partener al Statelor Unite în regiune.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că "ca o chestiune de politică nu comentăm vânzările de arme potențiale sau în așteptare înainte ca acestea să fie notificate în mod oficial Congresului", potrivit The Hill.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel