Doi iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii

Eduard Pascu / 11 aug 2020 / 14:03

Doi iranieni au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare de un tribunal care i-a găsit vinovaţi de spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii, a anunţat marţi Autoritatea judiciară de la Teheran, transmit AFP şi Reuters.

Unul dintre cei condamnaţi, Masoud Mosaheb, a 'spionat pentru Mossad (serviciul de informaţii externe al Israelului) şi pentru Germania din funcţia' de secretar general al Societăţii austro-iraniene, a precizat purtătorul de cuvânt al Autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili.

Celălalt condamnat, Shahram Shirkhani, lucra pentru serviciul secret britanic MI6, pentru care a încercat să recruteze câţiva oficiali iranieni şi căruia i-a transmis informaţii clasificate despre Banca Centrală a Iranului şi contracte ale Ministrului Apărării, a indicat aceeaşi sursă, transmite Agerpres.

Condamnaţii se numără printre cei cinci iranieni arestaţi în ultimele luni pentru spionaj în favoarea unor servicii secrete străine, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a da detalii despre ceilalţi trei. 

Citește și: Iranul vine cu precizări în cazul spionului condamnat la moarte pentru legături cu CIA și Mossad

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy