Iranul vine cu precizări în cazul spionului condamnat la moarte pentru legături cu CIA și Mossad

Ministerul de Justiție din Iran a transmis prin biroul de presă că spionul condamnat la moarte pentru legături cu CIA și Mossad se afla în arest de mai multe luni, dinaintea uciderii generalul Qassem Soleimani.

Biroul de presă al Ministerului de Justiție din Iran a anunțat, marți, că Seyed Mahmoud Mousavi Majd, spionul condamnat pentru conexiuni cu CIA și cu Mossad, nu are nicio legătură cu asasinarea generalului Soleimani la Bagdad la începutul lunii ianuarie, transmite agenția Tasnim.

Mousavi Majd se afla în arest de câteva luni înainte de uciderea generalului Soleimani, iar instanța a pronunțat o hotărâre inițială cu privire la dosarul său pe 25 august 2019, se mai arată în comunicatul Ministerului de Justiție, menționând că spionul nu a fost niciodată eliberat din arest.

Într-o conferință de presă, marți, purtătorul de cuvânt al justiției, Gholam Hossein Esmaeili, a declarat că Mousavi Majd a strâns informații pentru CIA și Mossad pe sfera de securitate iraniană și forțele armate, inclusiv din cadrul Forțelor Quds IRGC și despre locul unde se află generalul Qassem Soleimani.

Curtea Revoluției a condamnat spionul la moarte, iar hotărârea a fost confirmată de o altă instanță, a mai spus el, adăugând că acesta va fi executat în curând.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul de Justiție din Iran este posibil ca Seyed Mahmoud Mousavi Majd să aibă legătură cu tentativa de asasinare a generalului Qassem Soleimani la Hussainia.

Citește și: Iranul anunţă că va executa un presupus informator CIA şi Mossad, implicat în asasinarea lui Soleimani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy