Documente militare ruse: Operațiunea de capturare a Ucrainei urma să aibă loc în termen de 15 zile

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au intrat în posesia unor documente militare ale forţelor militare ruse de ocupaţie, din care reiese că planurile Rusiei privind invazia şi cucerirea Ucrainei au fost aprobate pe 18, 22 ianuarie, iar operațiunea de capturare a Ucrainei însăși trebuie să aibă loc în termen de 15 zile, și anume de la 20.02. la 06.03 ".

Datorită acţiunilor militare ale unei unităţi a Forțelor Armate ale Ucrainei, ocupanții ruși pierd nu numai echipamente militare, dar şi documente care conţin informaţii cu privire la acţiunile lor militare în teren. 

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, militari ruşi, preocupaţi să se retragă cât mai repede, pe lângă tehnica militară pe care o abandonează, aceştia uită să distrugă documente militare secrete pe care le au in posesie şi care conţin informaţii cu privire la acţiunile pe care trebuie să le întreprindă în teren.

Astfel, Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene a publicat ieri mai multe imagini ale unor documente de planificare strategică care au ajuns în posesia militarilor ucraineni. Aceste documente ar fi aparţinut uneia dintre unitățile grupului tactic de nivel batalion al brigăzii 810 a Marinei Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Printre documentele se numără o fișă de lucru, o hartă, planurile unei misiunii de luptă, lista de persoane etc.

În urma analizării acestora, a reieşit că documentele de planificare privind invazia asupra Ucrainei au fost aprobate pe 18, 22 ianuarie, iar operațiunea de capturare a Ucrainei însăși trebuie să aibă loc în termen de 15 zile, și anume de la 20.02. până la 06.03.

Armata 58 a Federației Ruse a avut ca scop final blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului

,,Unitatea inamică a fost nevoită să debarce de pe VDC „Orsk” în zona așezării Stepanivka-1 și să continue să înainteze cu unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, respectiv cu regimentul 177 separat al Corpului Marin al Rușilor. Scopul final al acestor forțe a fost blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului. Deci, data viitoare când cineva dintre prizonieri va spune că a venit să studieze și s-a rătăcit – să nu credeți! Știau, planificau și se pregăteau cu atenție. Iar ocupanților ruși le spunem un lucru: lăsați-vă echipamentul și documentele secrete, vom avea nevoie de ele, mai întâi – pentru apărătorii noștri, iar în al doilea rând – pentru Haga”, precizează Statul Major al Forțelor Armate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel