Dmitri Medvedev refuză să vadă realitatea din teren cu care se confruntă armata rusă pe frontul din Ucraina şi susţine că ,,stocurile de arme sunt suficiente pentru toată lumea''

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aflat într-un birou călduţ la Kremlin, departe de linia frontului din Ucraina şi total rupt de realitatea din teren, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, susţine că ,,stocurile de arme rusești sunt suficiente pentru toată lumea''. Medvedev ori minte cu neruşinare pentru a ascunde neputinţa complexului militar industrial rus de a produce noi arme pentru armata rusă, ori este în continuare prost informat, minţit am putea spune, de subalternii săi că totul merge conform planului pe frontul din Ucraina.

Lipsa armamentului poate fi unul dintre motivele pentru care războiul din Ucraina ar putea intra într-o perioadă de stagnare, să nu se mai desfăşoare cu aceiaşi intensitate. Este vorba despre câmpul de luptă, deoarece războiul de pe scena politică va continua.

De nouă luni de zile, Rusia se află în Ucraina și își desfășoară operațiunile militare, clasificându-le ca fiind o "operațiune militară specială". De nouă luni, Ucraina continuă să se apere, iar în ultimele luni a lansat chiar o contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate temporar.

Încă de la începutul războiului, era clar că stocurile de arme vor înclina balanța într-o direcție sau alta. Contrar așteptărilor Kremlinului, țările occidentale au susținut Ucraina, în mod logic, și timp de nouă luni au furnizat arme forțelor armate ucrainene.

În prezent, Forțele Armate Ucrainene beneficiază de o aprovizionare mai regulată cu arme decât cele rusești. Motivul este simplu: toată lumea aprovizionează Ucraina și doar Rusia se aprovizionează [cu mici excepții, cum ar fi rachetele din Coreea de Nord și dronele din Iran]. Cu toate acestea, tocmai aceste livrări de arme ale celor două țări asiatice către Rusia au fost unul dintre motivele pentru care statele occidentale au semnalat că este o dovadă că stocurile de armament ale armatei ruse încep să se epuizeze.

După bombardarea teritoriului Ucrainei din 10 octombrie, mai mulţi experţi militari au susţinut că Rusia nu are stocuri de rachete de croazieră pentru a efectua mai multe astfel de atacuri masive.

Tocmai comentariile statelor occidentale cu privire la epuizarea stocurilor de armament ale armatei ruse l-au determinat pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, să acorde un interviu pe această temă.

Medvedev a vorbit cu jurnaliștii ruşii, pe 23 noiembrie, în timp ce vizită întreprinderea rusă de stat "Region".

Medvedev a declarat că presupunerile "dușmanilor occidentali" sunt greșite și că există arme pentru toată lumea.

"Dușmanii continuă să "calculeze" cu atenție lansările și livrările noastre. Ei speră în zadar că ne epuizam resursele. În continuare, avem destul pentru toată lumea!", a spus Medvedev într-un mesaj pe care la publicat şi pe contul său de Telegram.

Nu este prima dată când Medvedev este nevoit să transmită un astfel de mesaj în ultimele săptămâni. La sfârșitul lunii octombrie, el a fost primul care a spus că "calculele inamicului" cu privire la armamentul rusesc uzat și expirat nu sunt corecte și nu răspund adevărului.

La 24 octombrie, el a repetat aceste afirmații în timp ce vizită uzina Uralvagonzavod - cel mai mare producător de vehicule militare blindate din Rusia - pentru a vedea cum decurge producția de tancuri.

În timpul vizitei la întreprinderea de stat "Region" - important producător rus de rachete - Medvedev a discutat cu șefii companiei de stat despre furnizarea de arme pentru forțele armate ruse care acţionează acum în Ucraina.

La 20 septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a emis un ordin privind creșterea capacității de producție militară și de prelungire a programului de lucru pentru complexul militar industrial rus.

În doar o săptămână, armata rusă a primit noi loturi de avioane de vânătoare Su-30, Su-34 și de avioane de atac ușor și de antrenament Yak-130. Luna aceasta, Kremlinul a anunțat că Forţele Armate Ruse au fost reînarmate cu cea mai recentă versiune a rachetei balistice Iskander-M. De asemenea, Rusia a livrat noi rachete hipersonice Avangard unor unităţii de rachete din Districtul Militar Central.

Pe fondul sancțiunilor, este clar că statul rus investește în mod constant în creșterea producției de armament, dar nu poate avea un ritm constant al producţie, deoarece mai toate companiile importante ale complexului militar industrial au fost ''decuplate'' de la achiziţii de bunuri cu dubla utilitate de pe pieţele occidentale - companiile din statele occidentale nu au voie să vând cipuri, componente sau alte materiale către sectorul industrial rus.

Aproape 6 miliarde de dolari sunt investiți de Rusia pentru a crește producția de motoare pentru bombardierele sale strategice. La începutul anului, producția a fost mărită la Uralvagonzavod, precum și la alți câțiva producători de echipamente militare.

Se pare că, dacă lumea speră că războiul se va încheia din cauza unei penurii de arme în una dintre cele două țări beligerante, acest lucru este puțin probabil. Dar există întotdeauna posibilitatea ca livrările către Ucraina și Rusia să se oprească. Pur și simplu pentru că cantitatea de arme nu este infinită, iar procesul de producție nu poate ţine pasul la nesfârşit cu consumul/cererea de pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel