Deteriorarea situaţiei din Orientul Mijlociu | Netanyahu: Israelul va răspunde ''cu forţă''. Hamas a trecut „linia roșie”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu

Deteriorarea situaţiei din Orientul Mijlociu - ciocniri între palestinieni şi poliţişti la Ierusalim, tiruri de rachete în direcţia Israelului, lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza - a stârnit numeroase reacţii. Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a trecut o ''linie roşie'' după ce a lansat rachete luni seara asupra Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a promis un răspuns puternic din partea statului evreu, relatează AFP.

"Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului", a spus premierul Netanyahu.

''Israelul va reacţiona cu forţă (...), oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp'', a adăugat el.

Mişcarea Hamas, dar şi alte grupuri armate palestiniene din Gaza au intensificat luni seara tirurile de rachete către sudul Israelului, apropiindu-se de Ierusalim, potrivit armatei israeliene.

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel