Detașamentul Antiaerian Liliecii Negri, în flancul Nord-Estic al NATO

Eduard Pascu / 29 ian 2020 / 12:11

Militarii aparținând Detașamentului de Apărare Antiaeriană Liliecii Negri, dislocați în Polonia, începând cu luna octombrie a anului trecut, se află la jumătatea perioadei misiunii, anunță presa militară.

Începutul de săptămână a venit cu schimbări importante pentru militarii români dislocați în Polonia. La 20 ianuarie, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Grupului de Luptă NATO (Hand-Over – Take-Over) și a responsabilităților generate de misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al Alianței între cele două structuri militare americane. La această activitate a participat și adjunctul atașatului militar al Armatei României în Polonia, maiorul Liviu Piticari.

În aceste zile, militarii români au participat la un exercițiu de antrenament în teren, care a presupus ocuparea unor poziții de tragere de bază astfel încât să asigure siguranța 360 de grade a dispozitivului, au executat retragerea într-o poziție de rezervă, au staționat într-un raion pe timpul nopții și au simulat diverse cursuri posibile de acțiune.

Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summitului de la Varșovia.

Vezi și: Armata română, misiune în Polonia. Transfer de autoritate între 'Scorpionii Albaștri' și 'Liliecii Negri'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy