Armata română, misiune în Polonia. Transfer de autoritate între 'Scorpionii Albaștri' și 'Liliecii Negri'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Transferul de autoritate între Detașamentul de Apărare Antiaeriană Scorpionii Albaștri, condus de maiorul Sorin Cincă, și Detașamentul de Apărare Antiaeriană Liliecii Negri, condus de căpitanul Adam Moronescu, a avut loc în cursul săptămânii trecute în baza din Bemowo Piskie.

Potrivit Trustului de Presă al MApN, la ceremonie au participat comandantul Brigăzii 15 Mecanizată, general de brigadă Norbert Iwanowski, atașatul militar al apărării la ambasada României din Polonia, colonel Dragoș Florea, comandantul Grupului de Luptă Polonia, locotenent-colonel Mark O'Neill, precum și militari ai țărilor partenere din cadrul Grupului de Luptă.

La scurt timp după preluarea misiunii din Polonia, Liliecii Negri au executat un FTX (exercițiu de antrenament în teren) de nivel baterie, în poligonul din vecinătatea bazei militare din Bemowo Piskie. Exercițiile la care urmează să participe alături de aliați îi vor ajuta să se integreze și mai bine în mediul de lucru multinațional, în vederea atingerii obiectivelor de interoperabilitate stabilite.

Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel