Deși nu l-a impus încă la trupele proprii, Rusia încearcă promovarea tancului T-14 Armata la export

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
T-14 Armata
T-14 Armata

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 04.02.2021, citând Serviciul de presă al companiei Rosoboroneksport, că noul tanc rusesc T-14 Armata a obținut documentele necesare pentru export și urmează ca, în scurt timp, să fie prezentat, pentru prima dată, în străinătate.

,,Pentru tancul T-14 Armata a fost emis un pașaport publicitar și în viitorul apropiat veți vedea debutul său în străinătate”, au precizat reprezentanții companiei Rosoboroneksport.

Cea mai apropiată expoziție internațională de tehnică militară cu participarea întreprinderilor de apărare din Rusia, inclusiv a Uralvagozavod, dezvoltatorul tancului T-14 Armata, va fi IDEX-2021 din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care se va desfășura în perioada 21-25 februarie.

Anterior, directorul general al Rosoboroneksport, Alexandr Mikheev, a informat despre începerea consultărilor cu partenerii străini pentru livrarea noilor tancuri.

Serviciul de presă al Rosoboroneksport a precizat, de asemenea, că, în anul 2020, pe piețele străine a fost scoasă și noua platformă de luptă pe roți de tip Bumerang.

Tancul T-14 Armata,  de generația a treia, este destinat pentru ducerea luptei în contact direct cu adversarul, sprijinirea subunităților de infanterie moto aflate în ofensivă, precum și pentru distrugerea forței vii a adversarului, aflată în adăposturi și spații închise.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel