Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de aeronave de cercetare și avertizare timpurie King Air B300ER Scorpion către Kazahstan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare a unor aeronave de cercetare și avertizare timpurie King Air B300ER Scorpion către guvernul din Kazahstan.

Contractul este estimat la 128,1 milioane de dolari și se va desfășura prin Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare, după aprobarea Congresului. 

Guvernul Kazahstanului a solicitat cumpărarea a trei suite de senzori Raytheon AST TITAN (2 instalate, 1 rezervă). De asemenea, sunt incluse două aeronave King Air B300ER Scorpion; trei radare Leonardo Osprey 30 AESA - (2 instalate, 1 de rezervă); trei sisteme de senzori infraroșii WESCAM MX-15HDi - (2 instalate, 1 rezervă); trei sisteme de informații inteligente electronice automate (ELINT) Sierra Nevada Small SWAP - (2 instalate, 1 de rezervă); stație de control la sol fixă ​​și transportabilă; echipamente de sprijin la sol; echipamente de instruire a personalului; piese de schimb, componente și reparații; suport software și asistență logistică, se precizează în comunicatul de presă al Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare. 

Această vânzare propusă va sprijini obiectivele politicii externe și de securitate națională ale Statelor Unite prin îmbunătățirea apărării unei țări partenere care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în Asia Centrală.

Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Kazahstanului de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin îmbunătățirea capacității sale de a descuraja amenințările regionale și de a efectua operațiuni de securitate la frontieră, se mai arată în comunicatul de presă al Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare.

Contractorul principal va fi Sierra Nevada Corporation.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel