Departamentul Apărării din Elveția, plan de achiziție de 2,1 miliarde EURO pentru Forțele Armate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Departamentul Apărării din Elveția a prezentat ambelor camere ale parlamentului țării un plan de achiziție de armament, în valoare de 2,1 miliarde EURO, pentru Forțele Armate Elvețiene. 

Conform site-ului web European Security and Defense, cea mai mare achiziție din cadrul programului va fi de 60 de vehicule de luptă pentru infanterie Piranha IV, inclusiv stații de arme telecomandate, în valoare de 325 milioane EURO.

Armata elvețiană solicită, de asemenea, continuarea extinderii rețelelor de comandă și control pe sistemele sale IT, la un cost de 161 milioane EURO. Infrastructura IT include centrele de date, care urmează să fie extinse și consolidate la un cost de 71 milioane EURO.

Capacitățile de transport ale Forțele Armate Elvețiene trebuie menținute prin achiziționarea unor noi remorci, care să le înlocuiască pe cele utilizate în prezent, toate în baza unui contract în valoare de aproximativ 60 milioane EURO.

Sursa citată precizează că echipamentele şi costumele de protecție nucleară, biologică și chimică (NBC) achiziţionate în anii 1990 nu mai îndeplinesc cerințele și standardele actuale, deci vor trebuii înlocuite. O sumă de 108 milioane de euro a fost alocată pentru 160.000 de costume militare de protecţie pentru misiuni și 57.000 de costume militare de antrenament care vor fi achiziționate din 2022 și utilizate până în 2048.

În plus, achiziționarea de simulatoare pentru sisteme de arme multifuncționale – cum ar fi lansatoarele de rachete portabile – sunt pe ordinea de zi. O sumă de 46 de milioane de euro este necesară pentru achizițiile din 2022, simulatoarele fiind așteptate să fie disponibile din 2024, conform raportului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel