Departamentul Apărării cumpără și 14 sisteme VAMPIRE care merg în Ucraina. Rachete pot lovi atât drone, cât și ținte terestre

Mini-sistemul VAMPIRE va permite forțelor terestre ucrainene să țintească și să doboare dronele inamice și să se apere împotriva amenințărilor terestre ale adversarului. 

Departamentul Apărării al SUA a atribuit L3Harris Technologies un contract de 40 de milioane de dolari pentru livrarea a 14 sisteme de arme anti-drone pentru a consolida forțele de securitate ale Ucrainei, a declarat vineri compania americană.

Sistemele comandate de Departamentul Apărării a SUA sunt adaptate pentru a oferi echipamente critice de apărare și va ajuta Ucraina să se protejeze împotriva atacurilor asupra infrastructurii civile.

Mai exact, compania a declarat că kit-ul său de echipament de rachete ISR - VAMPIRE va permite forțelor terestre ucrainene să ținteze, să doboare dronele inamice și să se apere împotriva amenințărilor terestre.

Conform contractului, L3Harris va livra 4 unități VAMPIRE până la jumătatea anului 2023 și încă 10 până la sfârșitul anului.

Compania din domeniul industriei de apărare va instala kiturile pe vehiculele furnizate de guvernul SUA pentru sprijinirea luptei pe câmpul de luptă din Ucraina.

VAMPIRE este un kit portabil, în mare măsură automatizat, care poate fi instalat pe majoritatea vehiculelor pick-up sau vehicul cu o platformă de încărcare. Instalarea poate fi finalizată în aproximativ două ore. Sistemul dispune de ochire stabilizată independent WESCAM MX-10 și poate fi echipat cu APKWS sau alte muniții ghidate cu laser.

Statele Unite și aliații săi au sprijinit Ucraina cu arme de miliarde de dolari pentru războiul împotriva Rusiei încă de anul trecut.

Săptămâna aceasta, un nou pachet de ajutor pentru armament american pentru Ucraina, în valoare de peste 3 miliarde de dolari, urmează să fie anunțat vineri mai târziu și va include rachete Sea Sparrow pentru apărarea aeriană și vehicule blindate de sprijin al infanteriei Bradley, potrivit unui document văzut de Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel