Decizie previzibilă: Germania refuză să transfere în Ucraina sistemul de apărare aeriană Patriot, propus Varșoviei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: NATO, flickr
Foto: NATO, flickr

Germania a precizat că exclude complet soluția Varșoviei privind transferul în Ucraina a sistemelor de rachete antiaeriene Patriot propuse anterior pentru Polonia. 

Ministrul Apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, justifică decizia prin faptul că sistemele PATRIOT sunt destinate utilizării și apărării doar a teritoriului țărilor NATO.

„Aceste sisteme Patriot fac parte din apărarea aeriană a NATO, ceea ce înseamnă că sunt destinate pentru desfășurarea pe teritoriul NATO... Orice utilizare în afara teritoriului NATO va necesita o discuție prealabilă cu NATO și aliații”, a spus oficialul, citat de Reuters.

În timpul atacului masiv al Rusiei asupra Ucrainei din 15 noiembrie, o rachetă a căzut și a explodat în satul polonez Przewodów, lângă granița cu Ucraina . Două persoane au murit. Polonia investighează incidentul.

După ce racheta a căzut în localitatea de graniță al Poloniei, Germania s-a oferit să ajute cu protecția spațiului aerian, în special cu sistemele de apărare aeriană Patriot .

În schimb, Polonia a propus, după ce inițial declarase că va amplasa sistemele la granița cu Ucraina, ca Germania să predea direct Ucrainei bateriile sistemelor de rachete antiaeriene american Patriot promise polonezilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel