DARPA se pregătește să testeze două arme hipersonice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Agentia de cercetare şi dezvoltare a Pentagonului (DARPA)-Defense Advanced Research Projects Agency-colaborează cu Forțele Aeriene privind dezvoltarea si testarea a două arme hipersonice - Tactical Boost Glide (TBG) și HAWCt (HAWC), potrivit nationaldefensemagazine.org şi janes.com. 

Statele Unite intenţionează să testeze două rachete hipersonice dezvoltate în prezent de către agenția de cercetare militară superioarăa Departamentului de Apărare al Statelor Unite (DARPA) şi Forţele Aeriene ale SUA până la sfârşitul anului 2019, a declarat Steven Walker, directorul DARPA.

Acestea sunt două concepte foarte diferite, dar când vorbim despre arme hipersonice, este bine să avem ceea ce eu consider o redundanță dorită deoarece este o tehnologie dificilă care trebuie să reziste la 3000 de grade şi nu este uşor, a precizat directorul DARPA, Dr. Steven Walker.

 (w670)

În martie, DARPA a acordat un contract de 63,3 milioane de dolari pentru a ajuta la producerea de arme hipersonice. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) este o agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate.

Până la sfârșitul anului 2019, DARPA intenționează să testeze ambele arme de pe un bombardier B-52. 

,,Suntem pe cale să efectuăm primele zboruri înainte ca anul calendaristic să se încheie", a declarat Steven Walker reporterilor în timpul unei întâlniri la Washington, DC. DARPA consideră că armele noi pot pătrunde în cele mai avansate sisteme de apărare antirachetă din lume, inclusiv sistemul rusesc anti-balistic S-500 Prometey.

,,Acesta este un domeniu în care cred că Statele Unite au nevoie într-adevăr de progres și de rolul de lider", a precizat Steven Walker . ,,Din punct de vedere tehnologic am deschis calea către arme hipersone. Cred că unii dintre concurenții noștri au dezvoltat această tehnologie, totuși, și au transformat-o în capabilități mai repede decât noi", a mai spus acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel