Danemarca a devenit prima țară NATO care a cumpărat arme ucrainene pentru a le livra tot către Forțele Armate Ucrainene

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ukroboronprom
Ukroboronprom

Danemarca va finanța achiziționarea de arme de fabricație ucraineană pentru a echipa forțele armate ale Ucrainei, ca parte a asistenței militare. Acest lucru a fost anunțat de ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

La 13 iunie, la Bruxelles, Ucraina și Danemarca au semnat un memorandum privind achiziționarea de arme și echipamente militare de la producătorii ucraineni în cadrul Grupului de contact Ramstein privind apărarea Ucrainei.

,,Acesta este un pas important, deoarece Danemarca a devenit primul stat membru NATO care investește în producția de armament în Ucraina. Aceasta este o confirmare a faptului că industria de apărare ucraineană este pregătită pentru cooperarea internațională și este capabilă să îndeplinească cele mai înalte standarde", a declarat Rustem Umerov, potrivit Militarnyi.

Primul contract va fi semnat în curând.

,,Suntem în faza finală, așa că primul contract va fi semnat foarte curând. Din punct de vedere juridic, toate acordurile cu partea daneză au fost încheiate", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, Ucraina subliniază în mod constant că atragerea investițiilor depinde de încredere și de procesele care pot simplifica procedura.

Ministrul a spus că există două opțiuni pentru țările investitoare: rambursarea fondurilor către Ucraina sau plata în locul Ucrainei.

,,Până în prezent, acesta este un mecanism de bază și a avut deja rezultate. Unele țări și-au luat deja angajamente publice, iar acum li s-au alăturat și alte țări. De îndată ce vom avea ocazia, vrem să anunțăm țările că vor investi, dar tocmai noi am propus mecanismele și procedura. Iar pentru noi, aceasta reprezintă o încredere acordată țării noastre. Iar anul acesta vom primi produsele în care investesc", a explicat Umerov.

În aprilie, a devenit cunoscut faptul că Danemarca a devenit prima țară care a sprijinit un proiect de 28,5 milioane de dolari pentru achiziționarea de arme ucrainene.

Pentru a începe cooperarea și a semna primele comenzi, în martie, ministrul apărării Troels Lund Poulsen a vizitat mai multe companii ucrainene din domeniul apărării și a evaluat capacitățile acestora.

Parlamentarilor danezi și ministrului danez al Apărării li s-au arătat, de asemenea, tipuri de arme ucrainene care ar putea fi achiziționate ca parte a asistenței militare oferite Ucrainei. Printre acestea se numără sistemul de artilerie autopropulsată Bohdana.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel