Damen construiește nave de luptă la Galați și pentru Pakistan. Corvetele Marinei pakistaneze sunt „made in Romania”

Corveta PNS Tabuk, a Marinei Pakistanului, produsă de Damen la Șantierul Naval Galați din România. Sursă foto: Damen
Corveta PNS Tabuk, a Marinei Pakistanului, produsă de Damen la Șantierul Naval Galați din România. Sursă foto: Damen

Gigantul olandez Damen a publicat informații oficiale cu privire la proiectele pe care le are în derulare. Printre ele, construcția a nave pentru Marina Pakistanului la Șantierul Naval Galați pe care îl deține în țara noastră.

Potrivit unui material publicat de Janes, Damen a început construcția în România a unei nave de patrulare OPV 2600 la Șantierul Naval Constanța.

Contractul cu Marina Pakistanului prevede două astfel de nave de patrulare, dar nu există detalii suplimentare în acest sens.

Contractul a fost alocat după ce Pakistanul a achiziționat alte două corvete din clasa Yarmook în urma unui contract anterior semnat cu Damen.

 

Corvetele pakistaneze PNS Yarmook și PNS Tabuk au fost și ele construite integral în România

 

2. Corveta PN... (pns_tabuk_top_viewlr_85057400.JPG)

Corveta PNS Tabuk, a Marinei Pakistanului, produsă de Damen la Șantierul Naval Galați din România. Sursă foto: Damen

E vorba de navele PNS Yarmook și PNS Tabuk care au intrat în serviciu Marinei pakistaneze în 2020 și care au fost construite de Damen tot în țara noastră la Galați.

Ambele nave au fost construite la Şantierul Naval Damen Galaţi din România. Prima navă, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan ȋn luna februarie 2020, în decurs de 2 ani de la începerea construcției. Livrarea celei de-a doua nave a marcat ȋncheierea cu succes a proiectului.

Cele două corvete a cărei construcție a fost finalizată  au un grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfăşoare o mare varietate de operaţiuni ȋntr-un mediu maritim complex. Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle - vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat).

La Șantierul Naval Galați, deținut de către cei de la Damen, compania a construit până în prezent 30 de nave militare pentru 13 forțe navale din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Damen își menține oferta pentru România. Proiectarea și construcția corvetelor Sigma ar putea fi demarate imediat în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel