Cum arată frontul din Ucraina? Reznikov: Pe câmpul de luptă sunt până la cinci mine rusești pe metru pătrat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O treime din Ucraina este un câmp minat. Deminarea teritoriilor necesită zeci de ani. Sursa foto: rada.gov.ua.
O treime din Ucraina este un câmp minat. Deminarea teritoriilor necesită zeci de ani. Sursa foto: rada.gov.ua.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, în timpul contraofensivei, armata ucraineană întâlnește uneori pe campul de lupta până la cinci mine rusești pe metru pătrat. 

,,Astăzi, Ucraina este cea mai minată țară din lume. Sute de kilometri de câmpuri minate, milioane de dispozitive explozive, în unele părți ale liniei frontului până la cinci mine pe metru pătrat'', a precizat Reznikov într-un interviu acordat The Guardian.

,,Câmpurile minate rusești sunt un obstacol serios pentru trupele noastre, dar nu sunt insurmontabile. Avem geniști calificați și echipamente moderne, dar acestea sunt insuficiente pentru frontul care se întinde pe sute de kilometri în estul și sudul Ucrainei", a mărturisit Ministrul ucrainean al Apărării.

Reznikov a declarat că uriașele câmpuri minate pot fi depășite, dar este esențial ca aliații "să extindă și să accelereze" instruirea viitorilor genişti, întreprinsă de unele țări cu ar fi Marea Britanie.

 

O treime din Ucraina este un câmp minat: deminarea teritoriilor necesită zeci de ani

 

The Guardian a notat că numărul de experți în dezamorsare de bombe din cadrul Forțelor Armate Ucrainene este insuficient pentru a străpunge apărarea complexă a Rusiei pe vastul front de 600 de mile (1.000 de kilometri), unde unitățile de geniu au fost ținta mai multor bombardamente.

Suprafața teritoriilor minate din Ucraina este de 250.000 km. Suprafața care necesită deminare este mai mare decât suprafața Peninsulei Coreene (aproximativ 221.000 de kilometri pătrați), a Laos și a României (fiecare aproximativ 238.000 de kilometri pătrați) și a Marii Britanii (aproximativ 244.000 de kilometri pătrați).

Serhii Rizhenko, medicul-șef de la spitalul Mechnikov din Dnipro, unde sunt tratați mulți dintre cei mai grav răniți, a declarat că primește între 50 și 100 de soldați pe zi, minele fiind a doua cea mai frecventă cauză a rănirii acestora, după artilerie, precizează Ukrainska Pravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel