Cum ar putea evolua conflictul dintre Israel si Gaza: Neutralizarea capacitățiilor militare de care dispune Hamas, un obiectiv principal care poate fi atins în câteva săptămâni de luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: IDF
Photo source: IDF

Generalul-maior (r) Guy Tzur, care a fost șef al Comandamentului Forțelor Terestre ale IDF și a deținut diverse alte funcții importante, a acordat un interviu pentru publicatia IsraelDefense, oferind o oarecare claritate cu privire la direcția în care se îndreaptă războiul și ce se va întâmpla în Gaza.

,,În lupte date până acum în Gaza, ceasul ticăia pentru IDF. Scopul era de a pune capăt luptelor rapid.După teribilul masacru de sâmbăta trecută, există o schimbare în ecuație - așa înțelege armata și se pare că și ministrul Apărării", spune Tzur.

 

Există mai multe aspecte care trebuie să dicteze obiectivele armatei israeliene

 

,,Neutralizarea capacității militare a Hamas este obiectivul principal și poate fi atins în câteva săptămâni de luptă. După câteva luni, este posibil să se ajungă la o eliberare completă a fâșiei de Hamas", susţine generalul israelian pentru IsraelDefense.

,,O componentă suplimentară este menținerea unei prezențe militare în Fâșia Gaza și angajarea în luptă ori de câte ori există o evoluție a situaţiei. O altă componentă este crearea unei zone tampon între Israel și Fâșia Gaza. Având în vedere masacrul oribil comis de Hamas, avem tot dreptul moral de a revendica acest teritoriu pentru Israel. Va fi un "no man's land", unde se va trage asupra oricărei persoane care intra aici", a spus Guy Tzur.

,,O a treia componentă importantă este revenirea la normalitate a comunităților israeliene din zonă, pe cât posibil. Acest lucru se poate face numai după ce capacitatea militară a Hamas este eliminată. Reconstrucția trebuie să fie rapidă și trebuie să existe o investiție masivă în comunitățile care existau înainte de masacru, astfel încât acestea să poată înflori din nou. Dacă punem în aplicare toate aceste componente, putem restabili disuasiunea FDI și putem trimite un mesaj clar oricărui inamic că va fi anihilat dacă decide să măcelărească evrei",a argumentat generalul israelian în rezervă.

 

Cum ar trebui să fie tratată populația civilă din Gaza în timp de război?

 

"În primul rând, este important să înțelegem că nu suntem responsabili pentru locuitorii din Gaza", explică Tzur.

"Ei au ales Hamas, care ne-a măcelărit civilii și i-a răpit. Au măcelărit copii, femei și bărbați care nu au putut să se apere. Mii de locuitori din Gaza s-au alăturat acestui masacru.În momentul în care rezidenții au participat activ la alegerea Hamas și ne-au măcelărit civilii - lăsați lumea să aibă grijă de ei", a precizat Guy Tzur.

Generalul israelian în rezervă susţine că Israelul are ,,o armată morală şi căută să făcea rău copiilor''.

,,Lumea va trebui să se ocupe de situația din Gaza în condițiile restricțiilor pe care le impunem. Vor exista coridoare umanitare și furnizarea de apă și alimente. Populația din Gaza nu va muri de foame în timpul luptelor cu Hamas'', spune acesta,

,,Da, este complex. Cu toate acestea, este posibil să gestionăm problema populației civile din Gaza împreună cu comunitatea internațională în timpul conflictului. Pe măsură ce realizările noastre militare cresc, putem deveni mai umanitari, pentru că nu va mai exista Hamas. De asemenea, putem oferi beneficii umanitare în schimbul eliberării prizonierilor. Toate acestea nu trebuie să ne abată de la obiectivul războiului - neutralizarea capacităților militare ale Hamas", a ţinut să spună generalul israelian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel