Cu un sistem S-400 mai puţin în dotarea armatei ruse (Foto): Un militar rus, aflat în stare de ebrietate, a distrus cel mai nou sistem rusesc de rachete sol-aer

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După incidentul de ieri seară în care un avion rusesc de vânătoare de tip Su-34 a aruncat o bombă deasupra orașului rusesc Belgorod, aflat la granița cu Ucraina, azi mândria apărării aeriene rus și numit pompos "vânătorul de F-35" - un sistem S-400 a fost serios avariat după ce s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Incidentul a avut loc pe 21 aprilie în apropiere de Tula, lângă satul Prudnoie, pe autostrada M2-Crimeea.

 

 

Militarul rus care a avariat sistemul de apărare antiaeriană S-400, în urma accidentului rutier petrecut în regiunea Tula, a fost testat pe loc cu alcooltestul. Aparatul etilotest a indicat că acesta a consumat alcool, se precizează pe canalul de Telegram ''Baza'', citat de presă rusă Gazeta.ru.

Potrivit sursei citate, militarul poate fi urmărit penal pentru distrugerea de bunuri şi echipamente militare prin neglijență [articolul 347 din Codul penal al Federației Ruse].

Sistemul de rachete antiaeriene S-400 s-a răsturnat în apropiere de Tula, lângă satul Prudnoie, pe autostrada M2-Crimeea.

Între timp, armata rusă a pierdut un al sistem de rachete sol-aer. De data aceasta este vorba despre un sistem de tip Tor. După cum precizează mai multe conturi de pe reţelele de socializare, Un sistem de apărare antiaeriană rusesc Tor-M1 a căzut dintr-o platformă și s-a răsturnat pe un drum din oraşul ucrainean Melitopol, aflat sub ocupaţie rusă.

Ce este sistemul S-400?

 

S-400 Triumph este un sistem rusesc de rachete antiaeriene cu rază lungă și medie de acțiune. S-400 Triumf (NATO: SA-21 Growler) este un sistem mobil de rachete sol-aer (SAM) proiectat şi dezvoltat de industria rusă de apărare. Este capabil să intercepteze avioane, UAV-uri, rachete de croazieră și rachete balistice.

Acesta reprezintă a patra generație de sisteme rusești cu rază lungă de acțiune și este succesorul lui S-200 și S-300. Ruşii susţin că S-400 are caracteristici similare cu cele ale sistemului american Patriot. Totuși, spre deosebire de unele interceptoare Patriot actuale, S-400 nu utilizează în prezent tehnologia de apărare împotriva rachetelor balistice hit-to-kill.

Potrivit analiștilor occidentali, S-400, alături de sisteme precum Iskander OTRK și sistemele anti-navă de coastă din clasa Bastion, joacă un rol-cheie în noul concept al forțelor armate ruse, cunoscut în Occident sub numele de “Access Denied Zone”  [Anti-Access / Area Denial, A2 / AD], care constă în faptul că trupele NATO nu pot fi și nu se pot deplasa în raza de acțiune a sistemelor din zona restricționată A2 / AD.

Triumph este numele versiunii de export a sistemului S-400. Prețul de piață al unei sistem de rachete antiaeriene S-400 este de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Caracteristicile sistemului S-400 Triumph sunt: detectează o țintă la o distanță de 600 km; lovește o țintă la o distanță de 400 km; viteza maximă a țintelor lovite - 4,8 km / s; în același timp, poate intercepta 36 de ținte cu lansarea a până la 72 de rachete asupra lor; timpul de desfășurare a sistemului este cuprinsă între 5-10 minute; timpul de aducere a mijloacelor sistemului în stare de luptă din starea de desfășurare este de 3 minute.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel