Polonia continuă seria investiţiilor în domeniul apărării: Ţinând cont de importanţa culegerii de informaţii militare în timp real, Marina poloneză are ca obiectiv achiziţia de nave de tip SIGINT

DefenseRomania Team / 30 iul 2023, 17:15

Ceremonia de montare a chilei pentru prima navă poloneză de culegere de informații (SIGINT), un proiect comun între Saab și Remontowa Shipbuilding S.A., a avut loc săptămâna aceasta în Gdansk, Polonia. Acest eveniment semnifică efortul de colaborare pentru construirea a două nave SIGINT avansate pentru a consolida capacitățile de informații ale Marinei poloneze în domeniul maritim. Proiectul, inițiat la sfârșitul anului 2022, a stârnit entuziasmul principalelor părți interesate, inclusiv Saab, Agenția Poloneză pentru Armament, Marina Poloneză și Remontowa Holding. 

Acest program militar de înzestrare militară al marinei poloneze, contractat de Saab, un furnizor de soluții de apărare și securitate, include proiectarea și producerea a două nave SIGINT care vor fi echipate cu sisteme avansate de culegere de informaţii.

SIGINT - Signals Intelligence - vine de la informații militare secretizate. Se referă la culegerea automată de informații prin interceptarea și culegerea de date digitale legate de activitatea de informații.

Aceste nave sunt menite să schimbe modul în care sunt culese și procesate informații în cadrul operațiunilor navale.

Mats Wicksell, director în cadrul companiei Saab, și-a exprimat aprecierea pentru colaborare cu Polonia în cadrul acestui proiect crucial, precizând că sistemele navelor de culegere de informații sunt platforme avansate care sunt extrem de necesare.

,,Ceremonia de depunere a chilei reprezintă o etapă importantă în procesul de construcție a navei și apreciem cooperarea cu clientul nostru polonez, Agenția de Armament, Marina poloneză și cu partenerul nostru în acest proiect, Remontowa Holding", a spus Mats Wicksell.

Recent, Polonia a anunțat oficial achiziționarea a două avioane de avertizare timpurie de tip Saab 340 AEW&C. Deși second hand, achiziția e una majoră în contextul în care multe state din regiune nu își permit nici să viseze la o astfel de capabilitate.

 

Navele Marinei poloneze vor avea un rol esențial în desfășurarea misiunilor de culegere de informații

 

Într-un pas spre consolidarea capacităților navale, mai ales în ceea ce priveşte culegerea de informaţii, Marina poloneză şi-a propus achiziţionarea acestor nave SIGINT avansate. Având în vedere natura în continuă evoluție a amenințărilor maritime moderne, aceste nave vor îmbunătăți analiza datelor, contribuind la protejarea intereselor Poloniei în regiune și dincolo de aceasta.

Odată ce vor fi operaționale, navele SIGINT ale Marinei poloneze vor avea un rol esențial în desfășurarea misiunilor de culegere de informații, supraveghere, recunoaștere și război electronic.

Capacitatea lor de a colecta și procesa informații din diverse surse va consolida capacitatea Marinei poloneze de a menține securitatea maritimă și de a răspunde eficient la amenințările emergente.

Această ceremonie de punere a chilei marchează un pas înainte în cadrul asocierii dintre Saab și Remontowa Shipbuilding S.A., subliniind angajamentul Poloniei de a-și consolida capacitățile navale și de a promova parteneriate valoroase în industria de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2023 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1