Cu rușii în apropiere, Ucraina și-a scufundat propria corvetă Vinnytsia, în urma unei lovituri cu rachete

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Corveta ucraineană Vinnytsia, sursă foto: EnglishRussia.com
Corveta ucraineană Vinnytsia, sursă foto: EnglishRussia.com

Pe data de 10 iunie 2022 corveta Vinnytsia a fost scufundată de forțele de apărare ucrainene, pe fondul înaintării forțelor ruse de ocupație.

Publicația NavyRecognition care citează presa locală scrie că a fost scufundată în portul Ochakov corveta ucraineană Vinnytsia. Nava putea îndeplini și misiuni de luptă anti-submarin.

Corveta a fost scufundată în urma unei lovituri cu rachete.

Potrivit sursei citate, aceasta este a opta navă pe care Marina Ucrainei o distruge, din flota proprie, de la începerea invaziei ruse din 24 februarie 2024.

Corveta Vinnytsia a fost înainte de căderea URSS o navă sovietică de patrulare, numită inițial Dnepr.

Nava făcea parte din clasa Albatros (nume de cod NATO: Grisha), în varianta Grisha II.

Clasa Albatros a fost dezvoltată de sovietici în anii 1970-1980. 

Actuala corvetă Vinnytsia a fost în perioada sovietică o navă aflată în înzestrarea pazei de frontieră a KGB-ului și folosită pentru identificarea submarinelor. Ea a fost lansată la apă pe 17 iunie 1976.

 

Rușii se apropie de portul Ochakov

 

În ceea ce privește Ochakov, locația unde ucrainenii și-au scufundat corveta, DefenseRomania a anunțat încă de ieri că că trupele ruse au preluat controlul asupra unui punct strategic important din Regiunea Nikolaev din Ucraina, respectiv zona Kinburn Spit. Astfel, Forțele Armate ale Federației Ruse au deschis o cale navigabilă către Ochakov.

În plus, se pare că oficialii locali din Ochakov, la recomandarea Kievului, au abandonat conexiunea de apă cu Kinburn Spit. Potrivit sursei, primarul orașului, referindu-se la solicitarea biroul președintelui Ucrainei a spus că “acest lucru nu mai are niciun rost”.

Zona Kinburn Spit reprezintă un punct strategic nu numai pentru estuarul Nipru-Bug, Ochakov și chiar întreaga Regiunea Nikolaev, ci și pentru Odesa. Aceasta se află la o distanță de aproximativ 60 de kilometri (pe apă, în linie dreaptă) de principalul port al Ucrainei de la Marea Neagră. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel