Rușii se apropie de Ochakov. A fost cucerită zona Kinburn Spit, care asigură controlul estuarului Nipru-Bug

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 10.06.2022, citând o sursă din cadrul structurilor de forță, că trupele ruse au preluat controlul asupra unui punct strategic important din Regiunea Nikolaev din Ucraina, respectiv zona Kinburn Spit. Astfel, Forțele Armate ale Federației Ruse au deschis o cale navigabilă către Ochakov.

“Ca urmare a succeselor înregistrate în ultima perioadă în acțiunile ofensive ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost deschisă o cale navigabilă către orașul Ochakov. O parte deosebit de importantă din punct de vedere strategic a Regiunii Nikolaev, zona Kinburn Spit, a fost, în sfârșit, eliberată”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor sale, autoritățile de la Kiev le ascund partenerilor occidentali faptul că nu mai pot controla situația din estuarul Nipru-Bug.

În plus, se pare că oficialii locali din Ochakov, la recomandarea Kievului, au abandonat conexiunea de apă cu Kinburn Spit. Potrivit sursei, primarul orașului, referindu-se la solicitarea biroul președintelui Ucrainei a spus că “acest lucru nu mai are niciun rost”.

Anterior, într-un interviu acordat agenției de presă Tass, șeful Administrației militaro-civile din Regiunea Herson a declarat că transportul maritim în zona porturilor din regiune va fi complet restabilit, cel mai probabil, atunci când Regiunea Nikolaev și, în special, orașul Ochakov, care blochează ieșirea din estuarul Nipru-Bug, vor fi eliberate.

 

Zona Kinburn Spit, punct strategic și pentru Odesa

 

Comentariul autorului: Zona Kinburn Spit reprezintă un punct strategic nu numai pentru estuarul Nipru-Bug, Ochakov și chiar întreaga Regiunea Nikolaev, ci și pentru Odesa. Aceasta se află la o distanță de aproximativ 60 de kilometri (pe apă, în linie dreaptă) de principalul port al Ucrainei de la Marea Neagră. În consecință, trupele ruse vor putea amplasa în această zonă o serie de armamente ofensive, în special cu rază scurtă de acțiune, care vor putea contribui în mod decisiv la desfășurarea etapelor următoare ale operației militare speciale, în care se presupune că Regiunile Nikolaev și Odesa vor fi asaltate de militarii ruși.

Preluarea controlului asupra zonei Kinburn Spit de către trupele ruse a fost confirmată de multe surse, inclusiv de pe rețelele de socializare. De asemenea, pe mai multe canale de Telegram a fost anunțat faptul că militarii ruși au executat atacuri cu rachete asupra portului Ochakov. În urma acestora, corveta Vinnitsa a Forțelor Navale ucrainene a fost scufundată, în timp ce nava de desant Yuri Olifirenko a reușit să iasă în larg, unde a fost supusă unor tiruri de artilerie ale lansatorarelot multiple de proiectile reactive rusești. Deocamdată, nu se știe dacă aceasta a fost scufundată sau a reușit să iasă de sub atacul militarilor ruși.  

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel