Crucișătorul rus Mareșal Ustinov, în 'vizită' în Cipru

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Crucișătorul cu rachete Mareșal Ustinov a ajuns în Cipru, în portul Limassol, anunță agenția de presă rusă Tass și biroul de presă al Flotei Nordului.

Mareșal Ustinov va sta trei zile în Cipru, urmând ca ulterior, pe data de 18 ianuarie, nava de luptă să părăsească insula și să se deplaseze pentru a efectua joncțiunea cu distrugătorul Viceamiral Kulakov și navele auxiliare din cadrul Flotei de Nord, precizează Federația Rusă.

Rușii spun că scopul principal al ”vizitei” crucișătorului Mareșal Ustinov în Cipru este de a „demonstra prezența navală rusă în regiune” și de a lăsa în Cipru o parte din echipajul care operează deja în misiune pe mare de peste șase luni.

Ultima oară când Mareșal Ustinov a ajuns în Limassol a fost la jumătatea lunii octombrie în 2019.

Nava rusă a părăsit baza din Severomorsk pe 3 iulie pentru a participa la parada navală rusă din Sankt Petersburg iar mai apoi s-a alăturat unor exerciții în Mediterană, trecând prin Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și acum Cipru.

Mareşal Ustinov este un crucişător construit încă în epoca sovietică, fiind a doua navă din Proiectul 1164 "Atlant" care a fost dată în exploatare în 1986. În prezent, această navă face parte din Flota rusă a Nordului. Ea a fost construită pe şantierul din Nikolaev (sudul Ucrainei). Este echipată cu 16 lansatoare de rachete tip "Vulkan".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel